Dolar 32,5976
%0.38
Euro 34,7758
%0.13
Altın 2.496,840
%0.5
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taşeronun iş başı yapacağı gün işçiler nöbete başladı

Taşeronun iş başı yapacağı gün işçiler nöbete başladı

Karabağlar Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan 166 işçiyi ilgilendiren ihaleyi taşeron firmanın kazanmasıyla başlayan krizin ardından başlayan gergin süreç bugün bir kez daha belediye önüne taşındı. Taşeron firmanın belediye yönetimi ile sözleşme imzalayarak resmen işbaşı yaptığı son günde belediye önünde toplanan yüzlerce işçi taşeron nöbetine başladı.

  • Ege Postası
  • 22.09.2014 - 10:36
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başlayan ihale krizinin ardından Karabağlar’da yaşanan benzer krizle birlikte ayağa kalkan belediye işçisi, taşeron nöbetine başladı. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen hizmet alım ihalesini taşeron firmanın kazanması sonrasında işlerini kaybetme ya da taşerona geçme tehlikesi yaşayan Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışan 166 personel, kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirerek belediye önünde eyleme gitti. Personelin eylem yaptığı saatlerde ise belediye ile taşeron firma arasında sözleşme imzalandı. 3 ayı kapsayan hizmet alım ihalesi kapsamında taşeron firma 1 Ekim tarihinden itibaren belediyede işbaşı yapacak.
 
 
PERSONEL BELEDİYE ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİNDE
Karabağlar Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü’nü ilgilendiren 166 kişilik kritik hizmet alım ihalesinin taşerona gitmesiyle birlikte işçi ayağa kalkarken, art arda gerçekleştirilen eylemlerle sesini duyurmaya çalıştı. Geçtiğimiz haftalarda belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan 166 kişiyi kapsayan hizmet alımının taşeron firmaya gitmesinin ardından başlayan kriz, geçtiğimiz hafta Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün hizmet binası önüne taşınırken, taşeron firma yetkililerinin belediye ile sözleşme imzalamasına sayılı dakikalar kala 166 personel belediye binası önüne yürüdü.


 
İŞÇİLER KAPIYA DAYANDI, TAŞERONU PROTESTO ETTİ
Halen belediye şirketi KARBEL A.Ş.’de çalışan ve belediyenin asfalt çalışmaları, inşaat, yol ve kaldırım onarım çalışmalarını yürüten 166 işçiyi ilgilendiren ihalenin taşeron firma RGR İnşaat Tekstil Temizlik-Taşımacılık A.Ş’ye gitmesiyle tedirgin olan ve hak kayıpları gündeme gelen belediye çalışanları gelişmeler üzerine, sabah erken saatlerde sloganlar ve alkışlar eşliğinde belediye hizmet binası önüne yürüyerek burada oturma eylemi yaptı. Belediye şirketinin borçları nedeniyle ihale dışı kalmasıyla şoka uğrayan ve taşeron firmanın ihaleyi kazanmasıyla huzursuz olan belediye işçilerinin tepkisi son günde had safhaya ulaşırken, düzenlenen eylemde belediye yönetimi ve taşeron firmayı protesto edildi.
 
FİRMA SÖZLEŞME İMZALADI
Taşeron firma yetkililerinin belediye ile sözleşme imzalayarak iş başı yapacağı son günde eyleme geçen personel, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’ya “İhaleyi iptal et” çağrısında bulunurken, “Taşerona hayır” diyen sendikalı çalışanlar gün boyu belediye önünde nöbet tutacaklarını açıkladı.


 
TAŞERON RESMEN BELEDİYEDE
Diğer yandan, ihaleyi kazanan taşeron firma RGR İnşaat Tekstil Temizlik-Taşımacılık A.Ş. ile Karabağlar Belediyesi arasında son gün sözleşme imzalanırken, 90 günü kapsayan ihale kapsamında firma 1 Ekim 2014 tarihinde resmen işbaşı yapacak. Fen İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan 166 KARBEL A.Ş. personeli ise taşeron firmaya geçmeyeceklerini duyurdu.
 
“KARABAĞLAR’DA SOSYAL CİNAYETE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Belediye önünde düzenlenen eylem sonrasında açıklamada bulunan DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin “Taşerona teslim olmayacağız” diyerek şöyle konuştu: “İşçiler olarak bizim bizden başka dostumuz yok. KARBEL A.Ş. piyasa şirketi değildir. Bize kimse taşeron muamelesi yapamaz. Biz yıllardır emek veriyoruz, sendikalı düzende çalışıyoruz, belediyenin işini yapıyoruz. Buradan taşeron firmaya da sesleniyorum, işçiye mevcut ücretlerini verebilecek m? İşçinin taşerona geçmesi demek, açlığa, yoksulluğa mahkum edilmesi demektir. Karabağlar’da bu sosyal cinayete izin vermeyeceğiz. Burada mağdur olan biz işçileriz. Taşerona geçit vermeyeceğiz.”


 
“KARBEL İŞÇİSİ TAŞERONUN KÖLESİ OLMAYACAK”
Sendika adına yaptığı basın açıklamasına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na çağrıda bulunarak devam eden Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Çetin, “Biz zamanında gereken uyarıyı yaptık. Sorumluluğunu yerine getir. Burada mağdur olan biziz. Kimse bize mazeret üretmesin. Kimse işçide kusur aramaya kalkmasın. Bu bedeli bize ödetmeye kalkanları bu işin altçında bırakırız” dedi ve taşeron firmaya da yüklenerek konuşmasına şöyle son verdi: “İşimizi size teslim etmeyeceğiz. KARBEL işçisi sizin köleniz olmayacak. Taşeron firma işçi üzerinden kar elde edecek. Bize direnmekten fazla çare kalmadı. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biz 166 kişi değiliz. İzmir’de on binlerce kişiyiz.”




 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.