Dolar 32,5880
%0.35
Euro 34,8018
%0.2
Altın 2.507,560
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taşeron krizinde mutlu son: Firma çekildi işçi rahat nefes aldı!

Taşeron krizinde mutlu son: Firma çekildi işçi rahat nefes aldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'de çalışan 1170 İZENERJİ çalışanını mağdur eden taşeron krizi nihayet noktalandı. Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından açılan hizmet alım ihalesini kazanan taşeron firma Dermar Temizlik çekilme kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 26.11.2014 - 21:02
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde geçtiğimiz yaz aylarında gerçekleşen ve toplam 1170 Yeşil Alan, Park ve Bahçeler personelini kapsayan üç aylık hizmet alım ihalesini kazanan taşeron firma Dermar Temizlik haklarından vazgeçti.

FİRMA İŞÇİ BULAMADI, ÇEKİLME KARARI ALDI
Hafta boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile görüşen ve çalıştıracak işçi bulamadığını belirterek çözüm yolları arayan taşeron firma ihaleden çekildiğini duyurarak hizmet alım ihalesini belediye şirketine devretti. Gelişmeler sonrasında, 3 aya yakın zamandır sendika önderliğinde düzenledikleri çeşitli eylemler ve protesto gösterileri ile taşerona karşı mücadele eden belediye çalışanları rahat bir nefes alırken, işlerini kaybetme korkusundan da kurtulmuş oldu.

PERSONEL İŞİNE DEVAM EDECEK
Firmanın çekilme kararı alması ile birlikte Aralık ayının başından itibaren bir aylık süreçte 1170 personel işlerine kaldıkları yerden devam edecek. Firmanın iş devri sözleşmesi yaparak, Cuma günü itibarı ile resmen işi belediye şirketi İZENERJİ A.Ş.'ye devredeceği öğrenilirken, taşeron firma Dermar Temizlik A.Ş.'nin itirazlar süresi nedeniyle iki ayı geride kalan ihaleden personel bulamayacağı gerekçe göstererek çekilme kararı aldığı öğrenildi. 

SENDİKA "ÇALIŞMAYACAĞIZ" DEMİŞTİ
Özellikle son günlerde düzenlenen eylemlerde taşeron firmaya karşı "Gelme" ve "Taşeronda çalışmayacağız" çağrısı yapan işçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası, ay başından itibaren işçilerin izin kullanmaya başlayacağını duyurmuştu. Hatırlanacağı üzere, söz konusu hizmet alım ihalesi, belediye şirketinin itirazları nedeniyle Kamu İhale Kurumu'na gitmiş ve yaklaşık iki aylık süreç geride kaldığından ötürü işler belediye tarafından mevcut hizmetleri yürüten İZENERJİ A.Ş.'ye 21-B yöntemi ile verilmişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.