Dolar 32,3579
%0.13
Euro 35,1782
%0.32
Altın 2.324,570
%0.18
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taşeron işçilerden Piriştina’ya ‘sendika’ teşekkürü

Taşeron işçilerden Piriştina’ya ‘sendika’ teşekkürü

Buca Belediyesi bünyesinde Temizlik İşleri, Park Bahçeler ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde çalışan yaklaşık bin taşeron işçisi, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) üye olarak sendikalı oldu. Taşeron işçilerden Piriştina’ya

  • Ege Postası
  • 20.04.2015 - 15:15
İZMİR -  Belediye şantiyesinde bir araya gelerek basın açıklaması yapan işçiler Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti.  İşçiler yaptıkları basın açıklamasında, Başkan Piriştina’nın işçilere verdiği taşeronu kaldıracağım sözünü görev süresinin ilk yılında tutuğunu ve sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırdığını belirtti.



ŞANTİYEDE SENDİKA SEVİNCİ
Buca Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi’nde bir araya gelen taşeron işçiler, sendikal örgütlenmeye destek veren Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti. Temizlik, park bahçeler ve büro işçileriyle birlikte basın açıklaması yapan temizlik işçilerinden Hatem Baki, uzun yıllardır taşerona karşı mücadele ettiklerini söyledi. Bugüne kadar birçok belediye başkanının kendilerine söz verdiğini ancak sonuca ulaşamadıklarını kaydeden Baki, “Son olarak başkanımız Levent Piriştina, tüm taşeron işçisi arkadaşlarımıza ‘Buca’da taşeronu kaldıracağım’ diye söz vermişti. Başkanımız bu sözünü belediye başkanlığının birinci yılında tutarak sendikal örgütlenmenin önündeki tüm engelleri kaldırdı. Bizlere verdiği sözünü tutarak Buca Belediyesi şantiyelerine bayram havasını getirdi” diye konuştu.
Baki, Piriştina’ya verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti ve “Başkanımız bizi nasıl desteklediyse bizler de taşeron işçiler olarak başkanımızın yanındayız” diye konuştu. İşçilerin açıklaması “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganıyla son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.