Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taş kesmiş vicdanlara seslendiler

Taş kesmiş vicdanlara seslendiler

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde biraraya gelen Ege'de Birlikte Varolma ve İletişim Derneği ile Ege'de Barış ve İletişim Derneği üyeleri, Suriye'de yaşanan göçmen sorunu ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Taş kesmiş vicdanlara seslendiler

  • Ege Postası
  • 08.02.2016 - 13:07
Kaçak göçmenlerin Ege Denizi'nde yaşadığı sorunlara çözüm bulmak ve bu konuda işbirliğini güçlendirmek amacıyla Seferihisar Anı Evi'nde düzenlenen toplantıya, Ege'de Barış ve İletişim Derneği Başkanlığı'nı da yürüten CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Çankaya'nın eski Belediye Başkanı Bülent Tanık, Dikili'nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Didim'in eski Belediye Başkanı Mehmet Soysalan, Midilli Belediye Başkanı Spyros Galinos, Yunanistan'ın eski milletvekili ve Midilli Adası'nın eski valisi Pavlos Vogiatzis, Midilli'nin eski Belediye Başkanı Stratis Pallis, Siniparski Derneği Başkanı Stratis Pothas, Midilli Aya Paraskevi eski Belediye Başkanı Apostolos Komninakas ile çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

"TÜRK-YUNAN PARLAMENTERLER KOMİSYONU KURULSUN"
Ege Denizi'nde her gün çocuk, genç ve kadınların yaşamını kaybettiğini hatırlatan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Taş kesmiş vicdanlar yaşananlara ses çıkarmadan bekliyor. Bizim görevimiz o vicdanları diriltmek, o kalpleri uyandırmak. Bu acıya seyirci kalmamak. CHP İzmir Milletvekilleri ile görüşüp Türk - Yunan Parlamenterler Komisyonu kurulmasını önereceğim" dedi.

"EVRENSEL SUÇA ORTAK OLUNUYOR" 
Midilli Belediye Başkanı Spyros Galinos mültecileri misafir olarak kabul ettiklerini söyleyerek sığınmacıların problemin kaynağı değil, mağdurları olduğunu dile getirdi. Avrupa'nın mülteci sorunu karşısında bir politikası olmaması nedeniyle insanların mafyanın eline terk edildiğini savunan Galinos, "Mafya mültecilerden hem maddi, hem de bedensel ve ruhsal olarak yararlanıyor. Mülteci sorununa çözüm bulmanın Türk ve Yunan halklarının sırtında olduğunu ve tarihi sorumluluk ile karşı karşıya olduğumuzu görüyorum. Bu yükü Türkiye ve Yunanistan'ın üzerine yıkan Avrupa Birliği'nin bu suça son vermesini istedim. Avrupa'ya bir kez daha sesleniyorum, seyirci kalarak evrensel bir suça ortak oluyorsunuz" diye konuştu. 

"KİRLİ PAZARLIK" 
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise Türkiye ile Almanya arasında kirli pazarlık olduğunu öne sürerek "Avrupa Birliği, Geri Kabul Anlaşması ile Suriyeliler'i Türkiye'ye iade etmek istiyor. Karşılığında Türkiye'ye 3 milyar Euro verecekler. Oysa para pazarlığı üzerinde değil, insani çözüm üzerinde durulmalıdır" dedi.

"ABD VE RUSYA ANLAŞTI"
Yunanistan'ın eski milletvekili ve Midilli Adası'nın eski valisi Pavlos Vogiatzis şöyle konuştu:

"ABD ve Rusya anlaştı. Batı'ya taşınacak petrol için Suriye'nin kuzeyinde Akdeniz'e çıkan bir hat açmak istiyorlar. Savaşın uluslararası ekonomik güçlerden başkasına yararı yok. Yugoslavya'nın parçalanması ile Hıristiyan ve Müslümanlar öldürüldü. Kuzey Afrika tam olarak dağıtıldı. Dost ülkeler düşman, düşman ülkeler dost yapılıyor. Uluslararası ekonomiyi yönetenler ne Yunanistan'ı, ne Türkiye'yi, ne de bir başka ülkeyi seviyor. Onlar sadece parayı seviyor."

Konuyla ilgili bir sonraki toplantının Şubat ayı sonuna doğru Midilli'de yapılacağı öğrenildi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.