Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartışılan yasada flaş gelişme

Tartışılan yasada flaş gelişme

Hükümet, Türkiye'de muhalefetin eleştirdiği, uluslararası camiada da tepki çeken internet yasasında sürpriz adım atıyor.

  • Ege Postası
  • 18.02.2014 - 16:17
ANKARA - Hükümet, Türkiye'de muhalefetin eleştirdiği, uluslararası camiada da tepki çeken internet yasasında sürpriz adım atıyor.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, beraberinde TBMM PLan ve Bütçe Komisyonu Başkan Recai Berber ile birlikte TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerle temasa geçti, TİB Başkanı'na verilmiş olan "erişim engelleme yetkisinde" kısıtlamaya gidilebileceğini bildirdi. Edinilen bilgiye göre, Elvan'ın ilettiği, TİB Başkanı'na yeni yasayla verilen yetkinin kısıtlanmasına ilişkin hükümet önerisi şöyle:

TİB Başkanı'na yasayla acil durumlarda 4 saat içinde erişim engeleme yetkisi tanınmıştı. Şimdi getirilecek değişiklikle, TİB Başkanı'nın bu yönde aldığı herhangi bir kararı 24 saat içinde bir Sulh Ceza Hakimi'ne de göndermesi zorunluluğu getiriliyor.
Hakimin de 48 saat içinde, karar hakkında mütalasını vermesi zorunlu kılınıyor. Aksi halde, erişimin engellenmesi kararı ortadan kalkıyor.

CUMHURBAŞKANI İLK İŞARETİ VERDİ

Hürriyet'te yer alan habere göre; yasa TBMM'de görüşülürken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ulaştırma Bakanı Elvan'ı kabul ederek, bizzat yasanın içeriği konusunda bilgi almıştı.
Henüz yasayı onaylamayan Gül, bu konudaki sorulara da "birkaç nokta var" yanıtını vermiş, ancak ayrıntıya girmemişti.

BAKAN ELVAN CHP'YE DE ÖĞLEDEN SONRA GİDECEK

MHP'ye, değişiklik önerisini götüren Bakan Elvan'ın, bugün öğleden sonra da CHP'ye gideceği öğrenildi.

YASA ÇIKTI: DEĞİŞİKLİK NASIL OLABİLİR'

TBMM, sözkonusu internet yasasını kabul etti. Yasa halen Cumhurbaşkanı Gül'ün onayını bekliyor. Yasada hükümetin yeni ortaya attığı bu değişikliğin yapılabilmesi için iki yol var:

İlki, Cumhurbaşkanı Gül'ün yasayı TBMM'ye iade etmesi. TBMM'de yasa ikinci kez görüşülürken de öngörülen bu değişikliklerin yapılması.
Muhalefet yetkililerinin "daha büyük olasılık" dedikleri ikinci yol ise, yasanın Gül tarafından onaylanıp, resmen yürürlüğe girmesi. Ancak hemen ardından, TBMM'de bekleyen torba yasalardan birine bir ya da birkaç madde eklenerek, öngörülen değişikliğin yapılması.

Hükümetin, yasada önerdiği ikinci değişiklik ise şu; trafik bilgisinin tanımı konusunda olacak.
Hükümetin önerisine göre, trafik bilgisinin tanımı sınırlandırılarak, istenecek bilgiler URL bazında değiş, IP ve abone kimlik bilgisi bazında olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.