Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartan'ın adaylığı papatya falı gibi

Tartan'ın adaylığı papatya falı gibi

“Konak’ın doğal, Büyükşehir’in halktaki adayıyım” diyen Tartan o tarihi açıkladı. Kararımı ekim ayında vereceğim

  • Ege Postası
  • 12.08.2013 - 11:05
İZMİR- Adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kararını ekim ayında vereceğini söyledi. DHA'dan Elif Demirci'ye konuşan ve Ekimde Türk siyasetinin netleşeceğini düşündüğünü belirten Tartan, “Herkes adaylıklarını açıklamış olacak. Ben de kendimle ilgili bir karara varacağım. Tabii ki Aziz Kocaoğlu’nun kararı da çok önemli” dedi.
Kocaoğlu’nun başka bir göreve talip olması ya da siyasete başka bir şekilde devam etmeye karar vermesi halinde bu durumun İzmir siyaseti açısından farklı bir açılım olacağını kaydeden Başkan Tartan, “Devam kararı alırsa ona da saygı duymak gerekir. Ancak bu konuda karar verici mevki elbette parti genel başkanı, yetkili kurulları ve halktır. Bu görevde Aziz Bey varken bir başkası gelirse de bu önemli bir şey değildir. Bu bayrak yarışıdır ve elden ele değişecektir. Aziz Bey olursa da bir dönem daha enerjisi ve gücü vardır, yapacaktır. Herkes onun yanında yer almalıdır” diye konuştu.

SLOGANIM ÖNCE İNSAN

Konak Belediye Başkanı olarak Konak’ın doğal, Büyükşehir’in ise halktaki adayı olduğunu ifade eden Tartan, seçim sloganının “Önce insan” olduğunu, İzmir’e sevgi, barış ve uzlaşma vaat ettiğini bildirdi. Başkan Tartan, “Benim gözlerimin içine bakan İzmirliler beni anlar. 25 yıl anladılar, bundan sonra da anlarlar. Ben ekip adamıyım. Çok değerli kadrolarımız var. Belediye işleri yapılır. Ben kente uzlaşma ve sevgi getireceğim” dedi.
Tartan, genel merkezin aday belirlerken halka, örgüte ve akil insanlara soracağını dile getirerek, “Partim ve halk isterse aday olurum. Ankette çıkmazsam, örgütte yoksam, insanlar istemiyorsa aday olmanın anlamı yok ki! Ancak halkın gözünde ve yüreğinde var olduğumu düşünüyorum. Halkın tercihi Aziz Kocaoğlu ve benim üzerimde yoğunlaşıyor” diye konuştu.

HALKIN TERCİHİ ÖNEMLİ
Başkan Tartan, ilçesinde başarılı işler yaptığını, ‘Türkiye’nin en üretken belediyesi’, ‘Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı’ seçildiğini hatırlatarak, Konak Belediyesipor’un voleybol, basketbol, futbol ve hentbolun iki dalında Türkiye şampiyonu olduğunu, kadın semt merkezleri açtığını, halk üniversitesinin 10 bin kişiye ulaştığını anlattı. Tartan, “Partim bana derse ki, ‘Hayır Hakan, sen şu görevi yap’ bunda halkın tercihi de etkin olursa elbette o görevi yaparım. Bu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı da olabilir, milletvekilliği de olabilir. Tam tersi, partim bana, ‘Bizim parti bünyemizde bir okulumuz var. Siyasete yeni gençler yetiştireceğiz. Bir ağabey olarak gel oraya destek ver’ derse onu da yaparım. Ama halkın tercihine ve sokaktaki sese kulak verilmesini istiyorum” dedi.



ALLAH YOLLARINI AÇIK ETSİN

Başkan Tartan, bulunduğu koltuğa parti içinden talip olanlara da başarı dileyerek, “Allah yollarını açık etsin. Yaptıkları yapacaklarının teminatı olan insanların her göreve gelmelerini canı gönülden dilerim” dedi.

BEN VEFA ADAMIYIM DÜŞENİN YANINDAYIM
Hakan Tartan, bayram tatilini Çeşme’de geçiren 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’le bayramlaştığını, 89 yaşındaki Demirel’e hala herkesin ‘Baba’ diye seslendiğini, merhum Bülent Ecevit’e 75 yaşında bile ‘Karaoğlan’ dendiğini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na halkçı ve mütevazı kişiliği nedeniyle ‘Gandi’ lakabı takıldığını anlattı. Tartan, “Benim haddim değil, kıyas anlamında söylemiyorum ama bana da halkın taktığı ‘İzmir’in gülen yüzü’ ve ‘Herkesin başkanı’ lakapları var” dedi.
Siyaseti vatandaşın gözlerinin içine bakarak, ellerini tutup sarılarak, sıcaklıklarını hissederek yaptığını söyleyen Hakan Tartan, “Sarıldığım insan beni itiyorsa, o siyaseti yapmam. Siyasette Bülent Ecevit, Erdal İnönü, Aydın Güven Gürkan ve İsmail Cem ekolünden gelen biriyim. Onlarla çok yakın dostluklarım oldu. Onlardan çok şey öğrendim. Vefa adamıyım. Düşenin de yanındayım, sıkıntısı olanın da... İkbal günlerinde kimseye yanaşmam, kimseden bir şey istemem. İyi bir gazeteci ve yazarım. İyi bir akademisyenim, siyaset bilimi doçentiyim. Söyleyecek çok şeyim var. Şans verildiği taktirde de güzel şeyler söylerim, verilmezse onları birine öneririm” diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.