Dolar 32,5715
%0.3
Euro 34,7492
%0.05
Altın 2.493,560
%0.37
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartan, Dostlar Meclisi'ni yazdı

Tartan, Dostlar Meclisi'ni yazdı

BAKANLIK, milletvekilliği, belediye başkanlığı yaptıktan sonra üniversitelerde ders vermeye başlayan gazeteci Hakan Tartan, bu arada da 'Dost Meclisi' adını verdiği kitabı yazdı. Tartan, Alfa Yayınları tarafından yayımlanan kitapta, Türkiye'nin 1980 ve 2003 yılları arasına, gazeteci ve siyasetçi bakış açısıyla mercek tuttu.

  • Ege Postası
  • 01.07.2015 - 10:40
İZMİR- İzmir'de 2009-2014 yılları arasında Konak Belediye Başkanlığı yapan Gazeteci Hakan Tartan, daha sonra üniversitelerde ders vermeye başladı. Önümüzdeki dönem İzmir'deki özel üniversitelerden birinde ders verecek olan Tartan, bazı siyasetçi, sanatçı, işadamlarıyla anılarını anlatan kitap yazdı. Tartan, 'Dost Meclisi' adlı kitapta, Yaşar Kemal, Ahmet Kaya, Cem Karaca, Zeki Müren, Ray Charles, Metin Oktay, Sakıp Sabancı, Bülent Ecevit, Erdal İnönü, Deniz Baykal, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş, Bülent Arınç, İsmail Cem, Turgut Özal, Ahmet Necdet Sezer, Metin Toker, Hüsamettin Özkan, Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz, Recai Kutan, Ahmet Piriştina, Aydın Güven Gürkan, Necdet Calp, Turgut Sunalp, Kemal Derviş ile ilgili anılarını anlattı. Daha önce 'Hortumun ucundakiler', 'Atatürk'ün İzmir'i', 'Ne olacak bu memleketin solu', 'Son CHP' adlı kitaplarını çıkaran Tartan, son kitabında 1980- 2003 yılları arasında siyasi çalkantılara de yer verdi. Tartan, kitabı yazma nedenlerini şöyle anlattı: 



"Ben sevgi, hoşgörü ve dostluk üzerine kurduğum yaşam felsefem doğrultusunda bu önemli değerlerin, kültür adamlarının, siyasetçilerin sevgi dolu kişiliklerini kendi anılarım, söylemlerim, yaşanmışlıklarım doğrultusunda yansıtmak istedim. Geleceğe umutla bakarken geçmişin yaşanmışlıklarından da önemli dersler çıkarılması gerektiği düşüncesindeyim. Bir bölümü hayatta, bir bölümü ise vefat etmiş Dostlar Meclisi'ndeki insanların aslında yüreklerinin hep daha güzel bir Türkiye için attığını bilmemiz gerek. Değerleri hızla tüketen bir toplum olma özelliğimizin ağır bastığı bu süreçte, doğruları, yanlışları, artıları ve eksileri ile yaşadıkları döneme damga vurmuş, benim de dost olmaktan, tanımaktan onur duyduğum insanlar için farklı bir sayfa aralamak istedim. Güzelliklerin çiçek açtığı bir sayfa. Hep karartmak istediğimiz dünyamızda bazen derin derin düşüneceğimiz, bazen gülümseyeceğimiz, çokça içsel değerlendirmeler yapacağımız bir sayfa. O değerlerimizi yeniden, sevgiyle anımsayalım, ama gelecek için dersler de çıkararak bakalım istedim." (Elif DEMİRCİ /DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.