Dolar 32,2207
%0.06
Euro 35,0509
%0.13
Altın 2.502,370
%0.07
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tartan: Amatör sporda sıkıntıyı gören yok

Tartan: Amatör sporda sıkıntıyı gören yok

Karşıyaka Rotary Kulübü’nün düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantılarının son konuğu Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan oldu

  • Ege Postası
  • 15.02.2013 - 10:35

İZMİR- Karşıyaka Rotary Kulübü’nün toplantısında konuşan Başkan Tartan,”Biz sporda başarıya hasret kalmış bir kentte Altınordu, Damlacık, Altay gibi kulüplerimizin de eski günlerine dönmesi için çaba harcıyoruz. Ama şimdi karşımıza Bütünşehir Yasası çıktı. İlçe ve il belediyeleri yatırım bütçelerinin ancak binde 7’si kadar spora pay ayırabilecek. Ve maalesef kimsenin bu yasayla birlikte ilçe belediyelerin spora verdiği desteği en aza çektiğinden haberi yok. Bunu ilk dile getiren de biz olduk” dedi. Karşıyaka Rotary Kulübü’nün düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantılarının son konuğu Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan oldu.Kaya Prestij’de bir araya gelen Kulüp üyeleri, Başkan Tartan’a yerel yönetim, devlet adamı olmak ve kent sorunlarıyla ilgili sorularını yöneltti. Soruları içtenlikle yanıtlayan Başkan Tartan, belediyelerin spora ve gençlere desteği, ekonomik yerel yönetim modeli, İzmir’in dünya üzerindeki tanınırlığı gibi önemli konulara da vurgu yaptı.

“İzmir, sporda başarıya hasret”

Futbol, Basketbol, Voleybol ve Hentbol branşlarında bu yıl Konak Belediyesi takımlarının şampiyonluk yolunda ilerlediğini hatırlatan Başkan Tartan, İzmir’in sporda başarıya hasret kaldığını söyleyerek şöyle konuştu: “Biz İzmir’de 5 binden fazla gence sahip çıktık. Bu gençlerimizin büyük bir kısmı kentin dış çeperlerinde yaşayan ve suça meyilli gençlerdi. Onlara ele güne muhtaç olmadan ceplerinde harçlık olmasını sağlayan bir yapılanmayı gerçekleştirdik. Bu arada onları spora yönlendirdik. Bırakırsanız sokaklarda olacak, kendilerine yanlış bir yol çizecek bu pırlanta gibi geç kızlarımız ve delikanlılarımız şu anda şampiyonluğa oynuyor. Gençleri kötü alışkanlıklar edinmekten spor sayesinde kurtardık. Biz sporda başarıya hasret kalmış bir kentte Altınordu, Damlacık, Altay gibi kulüplerimizin de eski günlerine dönmesi için çaba harcıyoruz. Ama şimdi karşımıza Bütünşehir Yasası çıktı. İlçe ve il belediyeleri yatırım bütçelerinin ancak binde 7’si kadar spora pay ayırabilecek. Ve maalesef kimsenin bu yasayla birlikte ilçe belediyelerin spora verdiği desteği en aza çektiğinden haberi yok. Bunu ilk dile getiren de biz olduk.”

Umutsuzluk yok

Göreve geldiği günden bu yana ekonomik yerel yönetim anlayışıyla hareket ettiğini, ilçe belediyelerine verilen yetkiler dahilinde küçük sihirli dokunuşlarla kent insanının mutluluğu için çalıştıklarını belirten Başkan Tartan sözlerine şöyle devam etti: “ İlçe belediyelerinin çok da fazla işlevsel ve sorunları çözmeye yönelik değerleri ve güçleri maalesef yok. Yasalarla belirlenen şeyler var. Ben yerel yöneticisi olduğum kentin bazı noktalarında yetki sahibi değilim. Bu tüm ilçe belediye başkanları için geçerli. Yasaların yeterince doğru yorumlanmaması ya da yeterince halkın istekleri çerçevesinde çıkmamasından kaynaklanan bu sorunu aşma şansımız maalesef yok.  Ancak biz umutsuzluk içinde ya da ‘Bu yetkim dahilinde değil, yapamam’ söyleminde asla değiliz. İnsana dair sihirli dokunuşlarla kent insanını mutluluğunu artıran, hayatı kolaylaştıran işler gerçekleştiriyoruz. Zaten başından beri söylediğimiz ekonomik yerel yönetim modelini, ‘önce insan’ felsefesiyle birleştiren bir yönetim anlayışlımız var.”

Konak’ı ve yerel yönetimleri belediye başkanı, eski bir gazeteci, akademisyen ve devlet adamı gözüyle değerlendiren Başkan Tartan konuşmasını ‘Şiirlere Yazık Etme’ adlı şiirini okuyarak sonlandırdı. Toplantı bitiminde soruları da yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Ben bütün hayatım boyunca dinlemeyi, eleştirileri doğruya yönelik yorumlamayı ilke edinen bir insan olarak hep biraz farklı şeyleri söylemeyi tercih ediyorum” diyerek İzmir için fark yaratan yapılması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.