Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi çarşının geleceği masaya yatırılıyor

Tarihi çarşının geleceği masaya yatırılıyor

Tarihi ve kültürel dokusuyla adeta bir açıkhava müzesi niteliği taşıyan, her gün on binlerce kişinin alışveriş için ziyaret ettiği Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın sorunları masaya yatırılıyor. Konak Belediyesi’nin seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, tarihi çarşının yeniden eski canlılığına kavuşması için düğmeye bastı. İlk iş olarak Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin yönetim kurulu üyelerini makamında konuk eden Pekdaş, önümüzdeki aylarda esnafın ve akademisyenlerin de içinde yer alacağı geniş katılımlı bir Kemeraltı Formu düzenleyeceklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 25.04.2014 - 09:42
İZMİR- Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret ederek hem hayırlı olsun dileklerini iletti, hem de tarihi çarşının sorunlarını dile getirdi. Dernek Başkanı Ümit Kaya, Kemeraltı’nın son yılarda açılan alışveriş merkezleri ve işporta yüzünden eski canlılığını kaybettiğini iddia ederek, çözüm için işbirliği önerisinde bulundu. Tarihi çarşının sorunlarının sadece esnafla sınırlı kalmadığını da belirten Kaya, yeniden eski canlılığın kazandırılması için destek beklediklerini ifade etti.
 
KEMERALTI FORMU
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın sadece İzmir’in değil dünyanın sayılı açık hava alışveriş merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, her gün on binlerce kişiyi ağırlayan çarşının hak ettiği yere gelebilmesi için gereken her türlü desteği vereceklerini söyledi. Sorunların çözümü için yerel esnafın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve üniversitelerin de içinde yer alacağı geniş katılımlı bir platform oluşturulması gerektiğini dile getiren Pekdaş, Konak Belediyesi olarak yeni dönemde tarihi çarşının geleceğine ışık tutacak geniş katılımlı forumlar düzenleyeceklerini söyledi.
 
TÜRKİYE’NİN AÇIKHAVA MÜZESİ
 Bu forumlarda Kemeraltı’nın tarihi ve kültürel zenginliğinin de masaya yatırılacağını belirten Başkan Pekdaş, mevcut yerel dokuyu mutlaka koruyacaklarını dile getirerek şöyle konuştu:
“Yerel doku yerel esnafla kalkındırılır, bu bir gerçek. Ancak Kemeraltı için farklı bir canlandırma modeli lazım. Kemeraltı’na hareket getiren kurumlar bu bölgeden taşındı, sinemalar kapandı, aydınlatma ve güvenlikle ilgili sorunlar var. Bu sorunlar forumlarda tartışılacak. Kemeraltı Türkiye’nin açıkhava müzesidir. Yerel ve tarihi dokuyu koruyan böyle bir açıkhava müzesi daha yok.
Kemeraltı’nın canlanması için bölgesel değil daha geniş kapsamlı düşünmek ve birlikte hareket etmek gerekiyor.”
 
RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLECEK
Ziyarette Kemeraltı esnafının en temel sorunlarında biri olan ruhsat sorunu da görüşüldü. Dernek yönetiminin geçici ruhsat konusunu gündeme getirmesi üzerine Pekdaş, verilen geçici ruhsatların çözüm olmadığına dikkat çekerek, “Bu konu üzerinde çalışıyoruz. Ruhsat çözülebilir bir sorun. Ben işin formülünü bulacağım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.