Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarhan aday olacak mı'

Tarhan aday olacak mı'

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, olağanüstü kurultayda, genel başkan adayı olup olmayacağı konusunda "Akıl ve sağduyu öne çıksın istiyorum. Değerlendirme yapmaya devam ediyorum" açıklaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 19.08.2014 - 12:52
Köşk seçimlerinden sonra muhalefet bayrağını daha sert dalgalandıran CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, olağanüstü kurultay kararının ardından, çarpıcı açıklamalar yapmaya devam ediyor. Tarhan, "Bizim çalışmadığımızı söyleyen bazı insanlar, yöneticiler... Meclis basıp, kadın gazetecilere şiddet uygulayanlar var, şampanya patlatanlar var. Asıl AKP'ye çalışanların bu tür yöneticiler olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, partisinin olağanüstü kurultayında genel başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin, "Partimizin ve ülkemizin geleceği için arkadaşlarımla değerlendirmeler yapmaya devam ediyorum. Bu olağanüstü koşullarda akıl ve sağduyu öne çıksın istiyorum. Bu değerlendirmeler sonrasında kamuoyuna açıklama yapacağım" dedi. Tarhan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, "başkanlık sistemi" adı altında bir rejim değişikliği endişesi yaşadığını savunarak, bu süreçte, muhalefetin buna karşı çıkacak bir gücünün olmadığını söyledi.
 
Muhalefetin bir politikasının olmadığını iddia eden Tarhan, cumhurbaşkanı seçim sürecinde yaşanan hezimetin, geleceğe dair umutları azalttığını belirtti. Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"CHP'nin, yeniden güç toparlaması, rota çizmesi, daha güçlü bir mücadele sergilemesi ve iktidar alternatifi olması için yenilenmesi gerekiyor. Yeni bir kadroyla hareket etmesi ve zihniyetini değiştirmesi gerekiyor. Kurultay kararının, 15 günlük sürece sıkıştırılmış olması umutlarımızı köreltmiyor değil. Nede? Çünkü, 'küçük olsun benim olsun' anlayışı her zaman eleştirilen bir anlayış. Tasfiye tehditleri, çok dar bir zamandaki kurultay hesapları ve delege pazarlıkları ne yazık ki geleceğe dair umutlarımızı köreltiyor. CHP açısından, birlik, beraberlik, dostluk ve yeni bir anlayışla iktidar umudunu riske atıyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.