Dolar 32,5901
%0.36
Euro 34,8646
%0.38
Altın 2.502,700
%0.73
Bist-100 9.684,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taraftar cinayetinin ardından flaş gelişme

Taraftar cinayetinin ardından flaş gelişme

BALIKESİR'de 6 yıl önce, Bandırma'da oynanan Banvitspor- Pınar Karşıyaka takımların basketbol maçına giderken, mola verdikleri dinlenme tesisinde çıkan kavgada, üniversite öğrencisi oğulları 21 yaşındaki Özgür Soylu'yu tabancayla ateş edip öldüren Bünyamin Gündüz'e verilen 16 yıl hapis cezasını az bularak 'Satılmış mahkeme' diye bağırınca 15'er ay hapis cezasına çarptırılan Sevim Altun ve Sabri Soylu'nun cezaları Yargıtay tarafından bozuldu.

  • Ege Postası
  • 22.10.2014 - 10:33
Olay 2008 yılı Kasım ayında Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulu karşısındaki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Özgür Soylu, arkadaşları ile birlikte Banvitspor-Pınar Karşıyaka takımları arasında oynanan basketbol maçını izlemek için İzmir'den Bandırma'ya giderken, mola verdikleri Balıkesir'deki akaryakıt istasyonunda çıkan kavgada tabancayla vurularak öldürüldü.

Adliyeye sevk edilen akaryakıt istasyonu sahiplerinden Bünyamin Gündüz tutuklandı. Hakan Gündüz, Halil İbrahim Gündüz, Ertuğ Gündüz ve Bilal Belkuyu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Balıkesir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanık Bünyamin Gündüz'ü 16 yıl hapis, tutuksuz sanıklarından Hakan Gündüz 3 bin lira para cezasına çarptırdı. Halil İbrahim Gündüz, Ertuğ Gündüz ve Bilal Belkuyu ise beraat etti.

Öldürülen Özgür Soylu'nun annesi Sevim Altun ile babası Sabri Soylu karar sonrası "Satılmış mahkeme. Sizin mahkemenizi tanımıyoruz. Savcı sanık avukatları gibi davranıyor" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Hacı İbrahim Gözükara, üyeler Nalan Doğan, Feride Eren ve Cumhuriyet Savcısı Yusuf Şınık'a hakeret ettikleri iddiasıyla, 'Mahkemeye hakaret ve suç işlemeye tahrik' iddiasıyla dava açtı. Balıkesir 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada anne ve babanın hapsi istendi.

ÖNCE CEZA ALDILAR

Balıkesir 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 4 yıl önce görülen davanın son duruşmasında Cumhuriyet Savcısı Bülent Elmas, sanıkların iddianamede belirtilen suçlardan cezalandırılmalarını, tahrik suçu oluşmadığından da beraatlerini talep etti. Hâkim Nazif Tanıt, duruşma sonunda sanıklar Sabri Soylu ve Sevim Altun'u 15 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırdı. Hakim, sanıkların pişman oldukları ve tekrar suç işlemeyecekleri yönünde mahkemece kanaat oluşmadığından, cezaların ertelenmesine yer olmadığını belirtti. Ceza alan Sabri Soylu ve Sevim Altun'un avukatı Atilla Ertekin, kararın temyizi için Yargıtay'a başvurdu.

ANNEYE BERAAT, BABAYA CEZA

Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi anne ve babanın işlediği iddia edilen suçu, eleştiri sınırları içerisinde ortaya söylediklerini, annenin beraat, babanın ise cezasının indirilmesi gerektiğini belirtip kararı bozdu. Balıkesir 1'inci Asliye Ceza Mehkemesi'nde yeniden görülen davada mahkeme anne Sevim Altun'un beraatine karar verirken, baba Sabri Soylu'yu ise 1 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıp, cezasını bu kez erteledi.

TAZMİNAT DAVASI DA SONUÇLANDI

Bu kararın ardından Soylu'nun ailesinin avukatı Atilla Ertekin, 5 sanık hakkında 350 bin TL tazminat istemiyle Balıkesir 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Davada, anne Sevim Altun ve baba Sabri Soylu için 75'er bin TL maddi, 75'er bin TL manevi tazminat, kızkardeş Özlem Soylu için de 50 bin TL manevi tazminat talep edildi. Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Bünyamin Gündüz'ün ölen gencin annesine 40 bini maddi, 10 bini manevi, babasına 33 bini maddi, 10 bini manevi ve kızkardeşine 7 bin lira manevi olmak üzere, yasal faizi hariç 100 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Diğer yargılananlara yönelik tazminat talebini geri çevirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.