Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taraftar Hakları Derneği Süper Kupa'da davul yasağını mahkemeye taşıdı

Taraftar Hakları Derneği Süper Kupa'da davul yasağını mahkemeye taşıdı

Merkezi İzmir'de bulunan Taraftar Hakları Derneği, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 11 Ağustos 2013 tarihinde Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanacak Süper Kupa maçı için alınan davul yasağının yürütmesinin durdurulması için mahkemeye...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 12:10
Merkezi İzmir'de bulunan Taraftar Hakları Derneği, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 11 Ağustos 2013 tarihinde Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanacak Süper Kupa maçı için alınan davul yasağının yürütmesinin durdurulması için mahkemeye başvurdu.

Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlar arasında tribünlere davul sokulmamasının da bulunduğunu belirten Dernek Başkanı Devrim Cem Erturan, İzmir Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, "Ülkemiz tribünlerinde derbi maçları başta olmak üzere Avrupa kupalarındaki maçlar dahil tüm maçlarda taraftarlar, takımlarına destek amacıyla gösterilerinde davulları da kullanmaktadır." dedi. Kayseri'de alınan yasağın keyfi bir uygulama olduğunu, taraftarların takımlarını destekleme ve rakip takımı etkileme haklarının kısıtlandığını iddia eden Erturan, kararın iptalinin gerektiğini söyledi. Futbolun göze hitap eden bir şölen olduğunu, 2010 Dünya Kupası maçlarına vuvuzela çalgısının damga vurduğunu hatırlatarak, "Ülkemiz tribün kültüründe de davul vazgeçilmez bir araçtır. Taraftarların böylesi bir keyfi davul yasağı uygulamasını kabul etmesi ve bu yasağa karşı sessiz kalması mümkün değildir." şeklinde konuştu. Davul yasağının yeni bir toplumsal gerilimin kaynağı olmasının muhtemel olduğunu öne süren Erturan, "Topluluklar baskı, yasaklar ve cezalarla ancak daha fazla aşırılıklara yönelirler." dedi. Davul yasağı kararının yürütmesinin durdurulması ve yargılama sonucunda da iptal talebiyle dava açacaklarını belirterek, dava konusu işlemin bir hak ihlali ve hukuka aykırı olduğunu söyledi. Devrim Cem Erturan, yürütmenin durdurulması için İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesi kanalıyla Kayseri İdare Mahkemesi Başkanlığı'na müracaat etti. Erturan, derneklerinin 38 üyesi olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.