Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tam otomatik otopark yolda bıraktı

Tam otomatik otopark yolda bıraktı

Temeli geçtiğimiz yıl CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin tarafından atılan, geçtiğimiz günlerde açılışını CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Alsancak’ta yer alan 280 araç kapasiteli Tam otomatik Katlı Otopark’ı araç sahiplerini yolda bıraktı. Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğine sahip ve maliyeti 20 milyon TL’yi bulan son teknoloji otoparkın otomasyon ve yazılımsal sistemlerinde yaşanan teknik aksaklıklardan ötürü araç kabulü kısmen durduruldu.

  • Ege Postası
  • 23.07.2014 - 16:22
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Alsancak Hocazade Camii karşısında yer alan eski Petrol Ofisi arazisine İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Türkiye’nin en büyük tam otomatik katlı otoparkında “arıza çıktı”. Kamulaştırma bedeli dahil toplam maliyeti 20 milyon TL’yi bulan “ultra lüks” ve son teknoloji ile donatılan otoparkta yaşanan teknik sıkıntılar sebebi ile yer yer aksaklıklar yaşanırken, tesise araç girişi de kısmen durduruldu.

ARAÇ KABULÜ KISMEN DURDU
Kent genelindeki yaşanan otopark sıkıntısı nedeniyle büyük eleştiri alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en modern ve en lüks projeleri arasında yer alan ve Türkiye’ye örnek olan Alsancak Tam Otomatik Katlı Otopark’ında açılışla birlikte sancılı bir süreç de beraberinde geldi. Geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle hizmete açılan ve 15 günlük ön işletme kapsamında ücretsiz olarak araç sahiplerinin kullanımına sunulan tam otomatik katlı otopark üçüncü gününde hizmete mola verdi.

YAZILIM PROBLEMİ YAŞANIYOR
Henüz test aşamasının devam ettiği ve 0-3 saat arasındaki araç parkları esnasında ücretsiz hizmet vereceği duyurulan tesise aralıklarla araç alınırken, yaşanan teknik sıkıntı sebebi ile otoparkın büyük oranda boş kaldığı gözüktü. Otopark girişindeki elektronik panolarda tesisin girişe kapalı olduğu belirtilirken, giriş kısmında aksaklığın giderilmesi için çalışmalarını sürdüren teknik ekipler asansörlü sistemle ilgili testlerini sürdürmeye devam ediyor. Otoparkı inşasını üstlenen yüklenici firmadan kaynaklandığı öğrenilen yazılım ve otomasyon sistemi arızası sebebiyle araç girişi de kısmen durdurulurken, güvenlik gerekçesi ile tesise yalnızca belli aralıklarla araç girişine izin veriliyor. El değmeden park imkanı sunan katlı otoparkta test işlemlerinin 15 günlük ön işletme süresi boyunca devam etmesi beklenirken, kentin en yoğun noktaları arasında yer alan bölgedeki araç sürücüleri ise yaşanan sıkıntı nedeni ile ilk günlerinde tesise pek rağbet göstermedi.



ARIZANIN GİDERİLMESİ İÇİN İSTANBUL’DAN EKİP GELDİ
Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre tesisteki aksaklığın önümüzdeki günler içerisinde çözüme kavuşturulacağı öğrenilirken, İstanbul’dan gelen yüklenici firma yetkililerinin son kontrollerini yaptığı öğrenildi. Otomasyon sistemlerinde meydana gelen aksaklığın giderilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ayrıca, 15 günlük ön işletme süresinin tamamlanması ile birlikte tesisin tam kapasite ile hizmete devam edeceğini duyurdu.

İHALE AŞAMASINDA SIKINTI YAŞANMIŞTI
Yeterli isteklinin çıkmaması üzerine ihalesi iptal edilen ve ertelenen projenin temeli gecikmeli olarak 21 Şubat 2013 tarihinde atılmıştı. Şair Eşref Bulvarı Alsancak Hocazade Camii karşısında inşa edilen 11 katlı ve 280 araç kapasiteli, zemin katta 171 metrekarelik geniş bir lobisi olan, Alsancak Tam Otomatik Katlı Otopark, kamulaştırma dahil toplam 20 milyon TL’ye mal oldu. Türkiye genelinde kamu ve özel kişilerce yapılan en büyük, en modern tam otomatik otopark olma özelliğine sahip tesis, 616 metrekarelik alan üzerine çelik konstrüksiyon ve giydirme cephe olarak inşa  edilirken, tam otomatik otopark sistemi, düşeyde hareket eden 4 adet taşıyıcı asansör, asansör üzerine döner platformlar, hareket eden yatay taşıyıcılar, otomatik açılır-kapanır kapılar ve bunlara bağlı elektronik ekipmanların çalışmasını kumanda eden entegre yönetim sisteminden oluşuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.