Dolar 32,5863
%0.34
Euro 34,7861
%0.16
Altın 2.509,270
%1
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tahliye krizi TBMM'ye taşınıyor

Tahliye krizi TBMM'ye taşınıyor

​Menderes’te bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Özdere Şubesi’nin belediye tarafından tahliye edilmesine tepkiler giderek artarken, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, yaşanan krize el atarak konuyu TBMM’ye taşıma kararı aldı. Diğer yandan, jandarma kuvvetlerinin zoruyla tahliye edilen dernek, Özdere’de tuttukları yeni yerlerine taşınırken çalışmalarını burada sürdürecek.

  • Ege Postası
  • 27.11.2014 - 14:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Menderes’te 1997 yılından bu yana belediyenin sahibi olduğu kültür merkezinde kamu yararına faaliyet gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği Özdere Şubesi’nin kolluk kuvvetleri zoru ile tahliye edilmesinin yankıları giderek artarken, konu Türkiye gündeminde  geniş yankı uyandırdı. CHP İzmir Milletvekilleri yaşanan krizi TBMM gündemine taşımaya hazırlanırken, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’ya sert sözlerle yüklendi. Belediyenin kira sözleşmesine tek taraflı olarak son vermesi ve encümenden alınan karar doğrultusunda jandarma zoru ile tahliye edilen derneğe yönelik tavrı tartışma konusu olmaya devam ederken, Başkan Soylu’nun meclis oturumundaki “Kararım siyasidir” şeklindeki sözlerine ise tepkiler yağmaya devam ediyor.
 
 

“AKIL TUTULMASI”
Belediyenin aldığı karara sert tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Başkan Soylu’nun izlediği tutumun kabul edilemez olduğunu söyleyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Özdere ADD yönetimi ile görüştük ve kendilerine destek olmak üzere yarın Menderes’e gideceğiz. Derneğin bulundukları yerden sanki bir olay çıkartacaklarmış gibi jandarma zoruyla oradan çıkartılması tamamen akıl tutulmasıdır. Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri kesinlikle çatışacak ya da tatsız olaylara girişecek kişiler değildir. Diğer yandan belediye başkanının tutanaklara geçen konuşması kabul edilebilir değildir. Bir kere belediye başkanı seçildikten sonra partisinin değil tüm Menderes halkının belediye başkanıdır, herkese eşit davranmalıdır. Bu partizan bir anlayıştır. İktidar partisinin Atatürkçü düşünce ile meselesi olduğunu bir kez daha bu sözlerinden açıkça görmüş oluyoruz.”
 


KRİZ ANKARA’YA TAŞINIYOR
TBMM İçişleri Komisyonu üyeliği yapan Milletvekili Güler ayrıca yaşanan krizi meclis gündemine taşıyacağını da belirterek, “Atatürkçü düşüncenin yaşatılması için birbirimizle daha fazla kenetlenerek bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu tarz saldırılara karşı boyun eğmeyeceğiz. Yurtsever ideallere karşı karşımızdaki düşmanca zihniyete geçit vermemiz mümkün değil. Biz partizanlığın değil, cumhuriyet ilke ve inkılaplarının yanındayız ve bunun bir tehdit olarak algılanması çok acı bir durumdur” dedi.
 


“NEDEN TAHLİYE ETTİN, ÇIK AÇIKLA”
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’ya çağrıda bulunarak, “Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kiralarını ödediği ve hiçbir sorun yaşamadığı belediye mülkü olan bir yerden çıkartılması kabul edilebilir şey iş değildir. Belediye hangi amaçla Atatürkçü Düşünce Derneği’ni tahliye ediyor, bunu gerçekten merak ediyoruz. Buradaki hedef bellidir. Atatürk ilke ve devrimlerini sürdürmekte, yaşatmakta kararlı olan bir sivil toplum örgütüne tahammül edilemediği ortadadır. Belediye başkanı hangi gerekçelerle bu derneği tahliye ettiğini çıkıp açıklamalıdır. Önümüzdeki günlerde Menderes’e giderek konu hakkında incelemede bulunacağız” dedi ve konuyu meclis kürsüsünde dile getirmeye hazırlandığını da açıkladı. 

'AK PARTİLİ BELEDİYE ATATÜRKÇÜLERE KAPIYI GÖSTERDİ' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.