Dolar 32,5683
%0.29
Euro 34,7248
%-0.02
Altın 2.488,470
%0.16
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tahir Elçi'nin vurulmasıyla ilgili yeni görüntüler çıktı

Tahir Elçi'nin vurulmasıyla ilgili yeni görüntüler çıktı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledildiği olay anına ilişkin yeni görüntüler çıktı. DİHA kameralarına yansıyan görüntülerde elinde silahla iki kişi Elçi'nin bulunduğu yere doğru koşuyor. Polisler ateş ederken, bir şahıs elindeki tabancayı polise fırlatıyor. Diğeri de hiç ateş etmeden Elçi'nin vurulduğu minareye doğru koşuyor.

  • Ege Postası
  • 29.11.2015 - 14:07
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde açıklama yaptığı esnada katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Tarihi Dört Ayaklı Minare önünde yaşanan olay DİHA'nın kameralarına yansıdı. 
Balıkçılarbaşı semtinin Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokağının başında ticari taksi aracını durduran sivil polisler ile araç içinde bulunan iki kişi arasında çıkan çatışma bölgede bulunan Mobese kameralarına yansıyor. İki kişi, araçtan indikten sonra tarihi minarenin bulunduğu sokağa yöneliyor. Sokağın başında polisle çatışmaya devam eden iki kişi, daha sonra minarenin bulunduğu yere doğru koşuyor. Elçi bu esnada bir grup gazeteciyle birlikte sokağın başından koşmaya başlayan iki genci ve üzerlerine ateş açan polisi izliyordu.
DİHA kamerasına yansıyan görüntülere göre, sokak başından koşmaya başlayan iki kişinin elinde silah bulunuyor ancak iki kişi silahlarını ateşlemiyor. Minarenin yanına park etmiş aracın yanında bulunan 3 polis ise şahısların üzerine ateş açıyor.
Ateş açan polisin önünden geçen şahıslardan biri ya kurşunları bittiği için ya da silah tutukluk yaptığı için silahını araca yaslanan polise doğru fırlatıyor. İki kişi de yoğun ateş altında tarihi minareyi geçerek uzaklaşıyor. Tarihi minarenin önünde vurulan Elçi'nin ayağının yanında olan silahın da söz konusu şahıs tarafından fırlatılan silah olma ihtimali bulunuyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.