Dolar 32,3473
%0.09
Euro 35,1165
%0.15
Altın 2.332,310
%0.51
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜRSAB'ta seçim öncesi İzmir sürprizi

TÜRSAB'ta seçim öncesi İzmir sürprizi

TÜRSAB Başkanı Ulusoy'dan seçim öncesi İzmir'de toplantı

  • Ege Postası
  • 01.12.2015 - 16:00
TÜRKİYE Seyahat Acentecileri Birliği'nin (TÜRSAB) 2005 yılından beri başkanlığını yapan Başaran Ulusoy, 5-6 Aralık'taki seçimler öncesi son toplantısını İzmir'de gerçekleştirdi.

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, İzmir Ticaret Odası ile Swissotel'de gerçekleştirdiği zirvede, yeni yönetiminde İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TÜRSAB Ege Bölge Temsilcisi Rıza Gençay'ın da yer alacağını belirtti. İzmirli üyelere seslenen Başaran Ulusoy, İzmir'in turizm potansiyelini değerlendirirken seçim öncesi TÜRSAB muhalefetini de topa tuttu. İzmir'in her türlü güzel işe layık olduğunu kaydeden Ulusoy, "Fuarı da arzu edilen bir şekilde geliştirdik ve kentin hak ettiği konuma getirdik. Bu iş yürümez diyenler şimdi stant almak için sıradalar. Daha yapacaklarımız var" diye konuştu.

'HEPSİ BAHANE TÜRSAB ŞAHANE' 
Seçim sürecinde diğer adaylar rakiplerinin eleştirilerine yanıt veren Ulusoy, "Genel kurul sürecinde ilk toplantımı da son toplantımı da İzmir'de yapıyorum. Ne yazık ki bugün 'Kruvaziyer turizmini nasıl geliştiririz'' diye konuşacağımıza tüm avukatlarımız mahkemelerde iddiaları cevaplıyor. 'Kongre salonu yetersiz' denilerek kongrenin iptal edilmesi için girişimler bile yapıldı. Şunu söylemek istiyorum ki; Bunlar bahane TÜRSAB şahane" dedi.



'PARALEL' CEVABI 
Ulusoy, muhalefetten yükselen ve kamuoyuna yansıyan 'Paralelci' iddialarına da yanıt verdi. Paralel yapılanma ile hiçbir ilişki içine girmediğini söyleyen Ulusoy, "Benden olsa olsa üçgen olur; paralel olmaz. Ben Türkiye ve üyelerimin sevdalısıyım. Bu üzüntüden bana bir şey olursa vicdanız sızlamayacak m? Bunların hepsine genel kurulda cevap vereceğim. Hesabını veremeyeceğim bir şey yok. Hizmete talip olmak aşağılamak, karalamak demek değildir. O yapıların canı cehenneme. Türkiye de tek bir yapı vardır o da Türkiye Cumhuriyeti'dir. Ben benim için bunu söyleyenlerden tövbeyi bekliyorum" diye konuştu. 

Ulusoy konuşmasını İzmir ile ilgili mesaj vererek şu sözlerle tamamladı: 

"Bugüne kadar TÜRSAB bayrağını en iyi şekilde taşımaya çalıştım. Eğer ben de yanlış yapıyorsam genel kurulda tokada hazırım. Genel kurulun 2 gün sonrası Travel Turkey'i yapacağız. Bu da bizim için bir bayram olacak. Ben İzmir'e inandığım için kent ne dediyse yaptım. İzmir her şeyi hak ediyor. Daha entegre bir TÜRSAB'da Ege'nin daha etkin bir yeri olacak."

'BİZE YOL GÖSTERDİNİZ' 
TÜRSAB Ege Bölge Temsilcisi Rıza Gençay ise, Başaran Ulusoy'un İzmir'e turizm alanında birçok projieyi kazandırdığnı vurguladı. Gençay, "İzmir Turizm Bürosu (CVB) kapanmak üzereyken gelip müdahale etti ve tekrar atağa geçtik. Kruvaziyer turizminde belki bir Barselona olamayız ama o yolda hep ilerlemeyi sürdüreceğiz" diye konuştu. Kuşadası'ndaki Efes Kongre Merkezi'ne de değinen Gençay, "Büyük kongrelere talip olamazken bugün Türkiye'nin en akıllı kongre binamız Kuşadası'nda. Kendisi bir Laz inatçılığıyla bu kongre merkezini takip etti. Bu sayede Kuşadası, bölgemizin Lütfi Kırdar'ı olmaya aday" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.