Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜRKONFED'den Ankara'ya çıkarma

TÜRKONFED'den Ankara'ya çıkarma

TÜRKONFED Yönetim Kurulu, Ankara'da, başbakan yardımcıları Mehmet Şimşek ve Tuğrul Türkeş'in yanısıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile görüştü.

  • Ege Postası
  • 24.06.2016 - 17:09

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, beraberindeki heyetle birlikte 22- 23 Haziran'da Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile görüştü. TÜRKONFED Heyeti, başta ekonomik ve yapısal reformlar olmak üzere, TTIP'ten Gümrük Birliği'nin modernizasyonuna, Çek Kanunu'nda kayyum düzenlemesine, terör ve komşularımızla ilişkilerden AB sürecine kadar pek çok konu başlığında konfederasyonun politika önerilerini paylaştı. Kadooğlu, bakanlara sunduğu raporda şu konulara dikkat çekti:

"Ekonomik ve yapısal reformlara ağırlık verilmeli. Sanayi ve üretime dayalı bir ekonomik model olşuturulmalı. KOBİ'ler yüksek katma değerli üretim için desteklenmeli. Ekonomiyi ilgilendiren düzenlemelerde iş dünyasının görüşleri alınmalı. Bölgesel ve yerel kalkınmaya ağırlık verilmeli. Demokrasi olmadan, ekonomik kalkınma olmaz. Yatırım ortamının iyileştirilmesi sadece ekonomik tedbirlerle olmaz. Yabancı sermaye güven ve istikrar iklimi kadar hukuk, insan hakları, yargı bağımsızlığı, temel hak ve özgürlükler gibi durumlara bakarak yatırım kararlarını şekillendirir. İçeride ve dışarıda yaratılacak güven havası Türkiye'nin büyüme dinamiklerini sürdürülebilir kılacak ortamın sağlanmasını sağlayacaktır. Kalkınma ajanslarının yapısı yeniden ele alınmalı. TTIP'e rıhtımlama modeli ile dahil olmamız önemli. Gümrük Birliği'nin güncellenmesinde KOBİ'lerimizin özel ihtiyaçları göz önüne alınmalı. Gümrük Birliği'nin modernizasyonu ve genişletilmesi önem taşıyor. Gümrük Birliği kapsamında KOBİ'lerin özel ihtiyaçlarını ele alan bir başlık oluşturulmalıdır. Tüm başlıkların KOBİ'ler üzerindeki etkileri dikkatli olarak incelenmelidir. KOBİ etki analizleri öncelik olarak tanımlanmalı."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.