Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9419
%-0.09
Altın 2.439,550
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TSK'dan Kozmik Oda'ya 3 suç duyurusu

TSK'dan Kozmik Oda'ya 3 suç duyurusu

Genelkurmay Başkanlığı, Kozmik Oda soruşturmasında takipsizlik kararının kesinleşmesinin ardından soruşturmayı yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, HSYK ve Yargıtay’a suç duyurusunda bulundu.

  • Ege Postası
  • 31.03.2015 - 09:38
2009’da Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlatılan Kozmik Oda soruşturmasında 6 yıl aradan sonra takipsizlik kararı verilmişti. Kararda, “16/03/2013’te savcıya teslim edilen ve içerisinde devlet sırrı niteliğinde bilgiler olduğu kabul edilen harddiskin bilirkişilere teslimi sırasında tekrar imajlarının alınması ile ilgili ve bu imaj alma işleminin kimler tarafında yapıldığı ile ilgili dosya içerisinde herhangi bir tutanak bulunmadığı anlaşılmıştır” değerlendirilmesi yapılmıştı. Bu değerlendirme devlet sırrı niteliğindeki bilgilerin sızdırıldığı şüphesini gündeme getirdi.

GEREĞİ YAPILSIN
Takipsizlik kararının kesinleşmesinin ardından Genelkurmay Başkanlığı, HSYK’ya, Yargıtay’a ve Ankara Başsavcılığı’na iki sayfalık dilekçeyle suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, “Cumhuriyet Savcılığına teslim edilmiş imaj içeriğindeki TSK’ya ait bilgi ve belgelerin mevzuata aykırı şekilde yetkisiz kişilerin eline geçmesine sebebiyet verenler hakkında” gereğinin yapılması istenildi. Devlet sırrı niteliğindeki belgelerin bilirkişilerce incelenmesinin hata olduğunun altı çizilerek, ihmali bulunanlar hakkında araştırma yapılması istenildi. Genelkurmay suç duyurularında isim belirtilmedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.