Dolar 32,4788
%-0.19
Euro 34,9214
%0.27
Altın 2.431,950
%0.36
Bist-100 9.792,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TOMA’lı akrepli eylemde mutlu son

TOMA’lı akrepli eylemde mutlu son

Çiğli Belediyesi’nde, maaşlarında düşüş olduğu için eylem yapan ve çıkan kavganın ardından işlerine son verilen 13 kişi, bazı parti yöneticileri ve meclis üyelerinin arabuluculuğu ve beş saat süren ikna çabaları sonunda işe geri alındı. Belediye Başkanı Hasan Arslan, şantiyeye giderek kararı açıkladı.

  • Ege Postası
  • 26.08.2014 - 16:25
EGEPOSTASI – Sabah saatlerinde Belediye Başkanı Hasan Arslan ile bir araya gelen İl Yöneticisi Şirin Akgül, CHP Çiğli İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Naci Çetin ve bir grup meclis üyesi Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın 13 işçiyi işten çıkarma kararından vazgeçirmek için beş saat süreyle görüşme yaptı. Arabulucuların çabaları sonuç verdi ve Başkan Arslan işçilerin yeniden iş başı yapması için ikna oldu. Arslan bu kararını Çiğli Belediyesi şantiyesinde işçilere açıkladı. Arslan’ın kararı işçiler arasında büyük bir sevinçle karşılandı.



Çiğli Belediyesi’nde yaşanan işçi krizi İl Yöneticisi, CHP Çiğli İlçe Başkanı, sendika temsilcileri ve bazı meclis üyelerinin araya girmesi ile tatlıya bağlandı. Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın makam odasında yapılan görüşmede Belediye Başkan yardımcısı Vezir Arslan’ın çıkışı şok etkisi yarattı. İşçilerin hemen işe başlamasını isteyen grubun bu talebine karşı çıkan Arslan işe başlamalarına karşı çıktı.  Vezir Aslan'ın, Başkan Hasan Arslan’a “İşten atılan işçiler bugün işe alınmasın, önce diğer işçiler işe başlasın, iyi niyetlerini ortaya koysunlar, ondan sonra atılan 13 kişi işe alınsın” dediği, odada bulunan İl Yöneticisi Şirin Akgül, CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve bazı meclis üyeleri ise bu sözlere sert tepki göstererek “Bu durum işçiler açısından kabul edilemez, bu şartlarda kesinlikle işbaşı yapmazlar ve sorun çözülmez. Sayın Başkanımız siz işçi dostusunuz burada babalık yapacaksınız, hem partimiz adına hem belediye adına bu emekçi arkadaşlarımızı işe almanız gerekiyor” dedi. Saatler süren telkinler işe yaradı.


ŞANTİYEDE TOPLANTI
Zirvenin ardından eylemin sürdüğü Harmandalı Belediye Şantiyesi’ne giden Başkan Hasan Arslan, CHP İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin ile birlikte işçilerle görüştü. Arslan, işçilere işlerine sahip çıkmasını istedi. Ancak konuşmanın başında bazı işçiler tepki gösterince, Başkan Arslan sinirlenip gitmek istedi. Araya sendikacılar girince Arslan yeniden merdivenlere çıkarak işçilere hitap etti.
 
KİMİ DİNLEYECEKSİNİZ
eylem nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu belirten Arslan, “Belediye başkanı olarak ben bu ilçenin erk sahibi insanıyım. Beni dinlemeyeceksiniz de kimi dinleyeceksini? Bu işten vazgeçtiğimi söylesem siz kiminle muhatap olacaksınız. Maaşlarınızda düzenleme yapılacak. Kayıplar giderilecek. Kimse mağdur edilmeyecek. İş barışını bozan, işçiler arasında karışıklık çıkartan varsa görevine son verilir. Kimse böyle insanlara sahip çıkmasın” dedi. Başkanın konuşmasının ardından işçiler işbaşı yaptı. 

.   

Çiğli Belediyesi’nde, maaşlarında düşüş olduğu için eylem yapan işçilerden 13’ü dün, kavga sonrası işten çıkarılmıştı. Bu olayın ardından başlayan gerginlik ilerleyen saatlerde daha da tırmanmış, bugün sabah saatlerinde şantiyeye Çevik Kuvvet polisi gelirken, işçiler TOMA ve akrepler gölgesinde sessiz bekleyişe geçmişti. 



Gün boyu abluka altında kalan işyerindeki gerginlik, işlerine son verilen 13 kişinin işe geri alındığı haberiyle sona erdi. Şantiyede eylem bitti, olaylar tatlıya bağlandı, işçiler tek tek işbaşı yapmaya başladı.
 
Ayrıntılar birazdan…

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.