Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TOKİ turizm cennetini karıştırdı!

TOKİ turizm cennetini karıştırdı!

TOKİ, turizm cenneti Çeşme’de 4 katlı binalar inşa etmek istedi. Yargı projeyi iptal etti. TOKİ, “Konut yüksekliğini bir kat azalttım” diyerek yeni plan sundu. Belediye Başkanı Dalgıç, “Halkı kandırıyorlar. Betona direneceğiz” dedi. Başkan Dalgıç projede ısrar edilirse ne yapacak'

  • Ege Postası
  • 03.07.2015 - 10:22
TOKİ, Çeşme’de toplu konut projesinden vazgeçmiyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), Çeşme’nin Reisdere bölgesinde yapılmak istediği ancak İzmir 5. İdare Mahkemesi’nin kararı ile iptal edilen proje yenilendi. Böylece 4 katlı olması büyük tartışmaya yol açan binaların 3 kata düşürülmüş olduğu açıklandı. Yeni plana göre, bölgedeki bina yoğunluğunda azaltma yapıldığı, üç adet 2. ve 3. derece ticaret alanı ayrıldığı ifade edildi.

AMACIMIZ YEREL MİMARİYİ KORUMAK
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Sözcü Gazetesi muhabiri Gökmen Ulu’ya yeni projeyi anlattı. Amaçlarının Çeşme’nin yerel mimarisini korumak olduğunu söyledi. Dalgıç, “Biz Çeşmeliler mutlu yaşasın istiyoruz” dedi.



'TOPLU KONUTA KARŞI DEĞİLİZ'
Gözler Çeşme Belediyesi’ne çevrildi. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, binaların katlarının azaltılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Dalgıç, “En başta şunu tekrar vurgulamak isterim: Toplu konuta karşı değiliz. Biz oradaki yoğun yapılaşma ve kat yüksekliğine karşıyız. Yeni planlamada, kat yüksekliği kamuoyuna yansıttıkları gibi bir kat alçaltılmadı. Dört katlı binaların bir katını yeni planda bodrum (zemin) katı kabul ediyorlar” dedi. Aynı planda ısrar edilmesi halinde yeniden yargıya başvuracaklarını belirten Dalgıç, dava açmak için hazırlıklarını da yaptıklarını dile getirdi. Dalgıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni hükümet kurulduğunda yetkililerle görüşmek ve uzlaşı aramak istiyorum. İnadımın nedeni, Çeşme’nin yerel mimari dokusunun korunması ve toplu konutlarda oturacak insanlarımızın da alçak yoğunluklu, bahçeli yapılarda mutlu yaşaması. Bu şekilde yapılırsa maliyet artışı da olmayacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.