Dolar 32,5980
%0.38
Euro 34,8685
%0.39
Altın 2.494,900
%0.42
Bist-100 9.597,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TMMOB İzmir yasaya karşı ayakta

TMMOB İzmir yasaya karşı ayakta

TORBA Yasa Taslağı'nda yer alan ve önümüzdeki günlerde de Meclis gündemine gelmesi beklenen TMMOB'un yetkilerini ve etkinliğini kısıtlayıcı yasa maddelerine ilişkin İzmir'de de seferberlik ilan edildi.

  • Ege Postası
  • 27.01.2015 - 15:09
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın, “Soma, Ermenek, Yırca, Kaçaksaray gibi pek çok konuda açtığımız davalardan çok rahatsızlar. Ayaklarına dolaşan ne varsa ortadan kaldırmaya çalışıyorlar" diye konuştu. 

İzmir'de de 40 bin üyeye sahip olan Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Torba Yasa ile beraber yetkilerinin kısıtlanacağı ve zorunlu üyeliğin kalkmasıyla birlikte bu alanda denetimsizlik oluşacağı gerekçesiyle eylem ve etkinliklere hız kazandırdı. Tasarıdaki söz konusu maddelerin şimdilik sadece TMMOB'u hedef aldığını ancak önümüzdeki dönemde ticaret ve sanayi odaları gibi tüm meslek odalarını kapsayacağını ifade eden TMMOB İzmir İKK Sekreteri Melih Yalçın, meslektaşlarından ve İzmir halkından destek istedi. (DHA) 

HER PERŞEMBE EYLEM

Torba Yasa ile doğal ve tarihi sit alanları, ormanlar, meralar, milli parklar ve hatta mezarlıkların bile betona hapsedildiğini dile getiren Yalçın, yereldeki belediyeler de dahil planlama ve yapı izni gibi tüm yetkilerin Bakanlığa devredilmeye çalışıldığını söyledi. Kendilerinin de Bakanlık'a bağlı bir müdürlük konumuna getirilmek istendiğini anlatan Yalçın, “TMMOB olarak Soma, Ermenek, Yırca, Kaçaksaray gibi pek çok konuda açtığımız dava rahatsızlık yarattı. Ayaklarına dolaşan ne varsa ortadan kaldırmaya çalışıyorlarö diye konuştu. Bunlara karşı tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de her Perşembe günü eylem yaptıklarını belirten Yalçın, “Bizler mesleğimize, kentimize, geleceğimize sahip çıkmak isteyen herkesi destek olmaya çağırıyoruz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.