Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
THY uçağına yine 'bomba' ihbarı

THY uçağına yine 'bomba' ihbarı

Yolcu uçağında yine 'bomba var' notu

  • Ege Postası
  • 18.04.2015 - 11:37
THY'nin başı son günlerde yapılan bomba ihbarlarıyla dertte... Son 1 ay içinde THY uçaklarına yapılan 4’ü kağıtlara "bomba var" şeklinde yazılmış ve bir de sahipsiz cisim şeklindeki asılsız çıkan 5 ayrı bomba ihbarı nedeniyle 100 binlerce Euro zarara uğradığı açıklanmıştı. Bugün de THY yollarının İstanbul-Tokyo seferini yapacak uçağı, tuvaletinde bulunan "bomba var" yazılı not nedeniyle yaklaşık 4,5 saat gecikmeli havalandı.

Dün, İstanbul-Basel seferini yapan uçağın tuvaletinde " Bomba var " yazılı notun bulunmasının ardından uçak Atatürk Havalimanı'na dönmüş ve ihbarın asılsız olduğu anlaşılmıştı. Olayın üzerinden 12 saat geçmeden saat 01.15'te İstanbul-Tokyo seferini yapacak olan THY uçağının tuvaletinde de yine uçakta bomba olduğuna ilişkin bir not bulundu. Uçak bunun üzerine güvenli bir alana çekilerek aranırken ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Uçak saat 05.42'de havalanabildi.

DÜN DE İHBAR YAPILMIŞTI

Son bir ay içinde THY uçaklarına yapılan bomba ihbarı sayısı böylece 6 oldu. THY'yi zarara sokan bomba ihbarlarında dün İstanbul-Basel seferini yapan uçağında ki notun üzerinde parmak izi bulunmuştu. Asılsız çıkan bu ihbarları yapanların kimliklerinin tespiti için bomba uzmanlarının çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken Türk Hava Yolları uçaklarına bu ihbarların neden yapıldığı tartışılmaya başlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.