Dolar 32,2077
%0.02
Euro 35,0815
%0.21
Altın 2.535,900
%1.41
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
THY uçağına bomba ihbarı

THY uçağına bomba ihbarı

Bomba ihbarı yapılan THY uçağı Kanada'ya acil iniş yaptı.

  • Ege Postası
  • 22.11.2015 - 11:01
Nafiz ALBAYRAK / NEW YORK / DHA - THY'nin New York -İstanbul seferini yapan uçağına bomba ihbarı yapıldı. Uçak, ihbar üzerine yön değiştirerek Kanada'nın Halifax kentine yöneldi.
New York JFK Havalimanı'ndan İstanbul'a gitmek için havalanan, TK 2 sefer sayılı, Airbus A330 tıpı yolcu uçağı için kalkıştan kısa bir süre bomba ihbarı yapıldı. Sivil havacılık kurallarına gereği hiçbir risk almamak için yön değiştiren uçak Kanada'nın Halifax bölgesindeki Stanfield Uluslararası Havalimanı'na yöneldi. Havalimanında yoğun olarak güvenlik ve ilk yardım önlemleri alındı.

UÇAKTA ARAMA YAPILIYOR
Bomba ihbarı yapılan THY'nin New York -İstanbul seferini yapan yolcu uçağı yerel saatle 00.53'te Kanada'nın Halifax bölgesindeki Stanfield Uluslararası Havalimanı'na indi. THY uçağı için yoğun güvenlik ve ilk yardım önlemleri alındı. İçinde 256 yolcu ve mürettebat bulunan uçağın güvenli bir iniş yapmasının ardından, yolcular polis gözetimi altında uçaktan çıkarıldı. İhbar yüzünden bomba arama çalışmaları sürerken, şu ana kadar herhangi bir patlayıcıya rastlanmadığı belirtildi.
Kanadalı sivil havacılık yetkilileri, terör örgütü İŞİD'in Paris saldırıları ve Rus Metrojet Havayolları'na ait uçağı düşürmesinin ardından, THY'nin 'alarm durumunda' olduğunu belirtti. Herhangi bir patlayıcı bulunmaması durumunda, uçağın ne zaman yeniden İstanbul'a gitmek için havalanacağı şimdilik açıklık kazanmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.