Dolar 32,2368
%-0.12
Euro 35,0821
%-0.01
Altın 2.502,480
%1.47
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TFL Altekma'da Efeler Ligi sevinci

TFL Altekma'da Efeler Ligi sevinci

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF) bu sezon Erkekler 1. Ligi'nde Play-Off final grubuna kalan 4 takımın yeni sezonda Axa Sigorta Efeler Ligi'nde mücadele edeceğini açıklaması, İzmir temsilcisi Tevfik Fikret Lisesi (TFL) Altekma'da büyük sevince neden oldu.

  • Ege Postası
  • 12.05.2020 - 14:36

TVF'nin doğru bir karar verdiğini dile getiren Antrenör Levent Matmeriçli, "Efeler Ligi'ne alınmak beklediğimiz bir karardı. Aksi bir karar çıksaydı haksızlık olurdu. Maçlar oynansaydı biz yine üst lige çıkardık, buna inanıyorum. Öncelik insan sağlığı" dedi.

Görev aldığı son 5 sezonda 2'si final grubu olamak üzere 4 kez Play-Off oynadıklarını belirten Levent Matmeriçli, "Beş senedir gençlerle hedefe varmaya çalışıyoruz. Bu sezon 19 yaş ortalamasıyla mücadele ettik. Efeler Ligi'nde de gençlerle neler yapabileceğimizi göstermek istiyoruz. Bu çizgimizden vazgeçmeyeceğiz. İlk hedefimiz ligin ortamına alışıp kalıcı olmak. Daha sonra üzerine koyarak yeni başarılar kazanmayı hedefliyoruz. Efeler Ligi'ne sadece 1 yabancı ile başlamayı düşünüyoruz" diye konuştu.

EFE VE HALİT BELİRSİZ

Bu sezon çifte lisansla hem Efeler Ligi'nde Arkasspor hem de 1. Lig'de kiralık olarak TFL Altekma forması giyen 18 yaşındaki smaçör Efe Mandıracı ve aynı yaştaki orta oyuncu Halit Kurtuluş, yeni sezonda iki kulübün aynı ligde buluşması nedeniyle sadece bir takımda görev alabilecek. TFL Altekma, iki oyuncuyu yeniden kiralamak için Arkasspor'a teklif sunmayı planlıyor. Son kararı Arkasspor yönetimi verecek.

ARKASSPOR ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF) koronavirüs salgını nedeniyle Vestel Venus Sultanlar Ligi ve Axa Sigorta Efeler Ligi'ni normal sezon sıralamasına göre tescil etmesiyle birlikte Efeler Ligi'nde ikinci sırada yer alan Arkasspor, önümüzdeki sezon ülkemizi CEV Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkı kazandı.

Geçen sezon final oynayıp şampiyonluğu kıl payı kaçırmasına rağmen normal sezon sıralaması nedeniyle CEV Kupası'nda mücadele eden İzmir temsilcisi, bir sezonluk aranın ardından yeniden Şampiyonlar Ligi'ne döndü. Mavi-beyazlılar, 2021 yılında Avrupa kupalarında tarihinde 16'ncı kez, devler arenasında ise 9'uncu defa yer almış olacak.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "TVF'nin almış olduğu karar ile 2019-20 sezonu Efeler Ligi Play-Off maçlarını oynatmadan ligleri sona erdirdiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Şampiyonun belirlenmediği sezonu takımımız 2'nci sırada bitirdi ve ülkemizi önümüzdeki yıl CEV Şampiyonlar Ligi'nde temsil etmeye hak kazandı. Sporcularımıza, teknik ekibimize ve tüm kulüp çalışanlarımıza sezon boyunca göstermiş oldukları performans ve özverili çalışmalarından ötürü tebriklerimizi iletiyoruz. Takımımızı sahada yalnız bırakmayan tüm voleybolseverlere de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sağlıklı, güzel günlerde, dolu tribünler önünde nice başarılarda buluşmak dileğiyle." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.