Dolar 32,5883
%0.23
Euro 34,8248
%0.47
Altın 2.412,550
%-0.83
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TBMMOB'dan broşürlü tepki

TBMMOB'dan broşürlü tepki

Altyapı deplase işi nedeniyle tartışma konusu olan ve yer teslimi yapılmasına rağmen 6 aydır bir türlü yapımına başlanmayan Konak ve Karşıyaka Tramvay projelerine meslek odalarından flaş bir tepki geldi. Geçtiğimiz aylarda sahil bandı ve kent merkezinde ulaşıma alternatif soluk getirecek tramvaylarla ilgili 21 maddelik bir rapor hazırlayan TMMOB, eleştiri ve önerilerinin Büyükşehir Belediyesi’nce dikkate alınmaması üzerine, bastıracakları binlerce broşürle vatandaşlara duyuru yapacak.

  • Ege Postası
  • 17.12.2014 - 10:25
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Henüz başlamadan kente genelinde birçok tartışmaya yol açan tramvay projesine vatandaşların ardından bir tepki de meslek odalarından geldi. Konak ve Karşıyaka tramvay projeleri ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne eleştiri ve revizyon önerisi getiren meslek odaları, görsel öğelerle itirazlarını İzmir halkına anlatacak.
 
 
TRAMVAYA BROŞÜRLÜ TEPKİ
Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesi tamamlanan ve yer teslimi yapılan, önümüzdeki günlerde de temel atılması beklenen kentin iki önemli tramvay projesi için TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’ndan ilginç bir hamle geldi. Konak ve Karşıyaka’da hayata geçirilecek yeni ulaşım metodunun daha sağlıklı ve stabil şekilde işleyebilmesi için çeşitli öneriler getiren meslek odalarının, söz konusu taleplerinin dikkate alınmaması ve belediyeden gerekli bilgilendirmenin yapılmaması üzerine 27 Aralık’tan itibaren broşür dağıtarak İzmirlilere seslenme kararı aldı.
 
EKSİKLERİ HALKLA PAYLAŞACAKLAR
Geçtiğimiz aylarda tramvayla ilgili 21 başlık altında bazı düzeltmeler talep eden şehir plancılarının ulaşım komisyonu tarafından hazırlanan ve kapsamlı bilgiler içeren raporların Büyükşehir Belediyesi’nce kabul görmemesi nedeniyle söz konusu bilgileri hazırlanan broşürlere aktarıldı. Önümüzdeki hafta içinde özellikle tramvayların güzergahı üzerinde yer alan noktalarda halka dağıtmaya başlanacak broşürlerde projedeki olası eksikleri ve kaygılar İzmir halkı ile paylaşılacak.
 
BELEDİYEYE 21 MADDELİK REVİZYON ÖNERİSİ SUNULMUŞTU
Konak ve Karşıyaka Tramvayı ile ilgili inceleme raporu hazırlayan TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşıma nefes aldıracak ve genel olarak olumlu görüş sundukları ve ön kabul verdikleri projesinin kent ile etkileşiminin yeniden ele alınmasını istemişti. Karma yol fikrini ortaya atan ve her iki sahil şeridinde de tramvayın ana yola alınarak otopark ve yeşil alanların korunmasını isteyen meslek odası, mevcut taşıt yolundan 8 metrelik kısmın tramvaya ayrılmasını önermişti. Kentin ve kentlinin deniz ile olan etkileşiminin devamı için kıyıya erişimin korunmasını isteyen şehir plancıları projenin Karşıyaka bölümünde tramvay yolunun bisiklet yolunu kestiğini belirterek, mevcut kullanımın korunması gerektiğini dile getirmişti. Araç ve yaya güvenliği için ek tedbirler alınması gerektiğine de değinen TMMOB Şehir Plancıları Odası diğer yandan, kent belleğinde yer tutan Lozan, Montrö ve Konak Meydan'larının mümkün olduğu kadar korunması istemiş, kent merkezinde yayalaştırmalar yapılmasını, otopark alanlarına alternatif çözümler sunulmasını talep etmişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.