Dolar 32,3113
%0.19
Euro 35,0121
%-0.31
Altın 2.279,510
%0.09
Bist-100 8,97
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TAFİSA'dan Karşıyaka'ya 'aktif şehir' ünvanı

TAFİSA'dan Karşıyaka'ya "aktif şehir" ünvanı

Yıl boyunca gerçekleştirdiği onlarca sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal etkinliklerde 7'den 77'ye tüm Karşıyakalılara hizmet veren Karşıyaka Belediyesi, Uluslararası Herkes İçin Spor Derneği (TAFİSA) tarafından Aktif Şehir ünvanı ile ödüllendirildi. Karşıyaka Belediyesi Türkiye'de bu unvanı alan ilk belediye oldu. Başkan Akpınar "Karşıyaka 24 saat yaşayan bir kent. Etkinliklerimizi tüm ilçeye yaymak, halkın geniş katılımıyla gerçekleştirmek ve ödüle layık görülmek son derece anlamlı" dedi. TAFİSA'dan Karşıyaka'ya "aktif şehir" ünvanı

  • Ege Postası
  • 02.08.2015 - 11:15
İZMİR - Dünya genelinde, potansiyel taşıyan kentlerdeki sosyal, sportif ve kültürel yaşamı hareketlendirmek ve o kentin halkını da etkinliklerin başrolüne çıkartmak için çalışmalar yürüten Uluslararası Herkes İçin Spor Derneği (TAFİSA), yürüttüğü projeler ve halkla birlikte ortaya koyduğu etkinlikler nedeniyle Karşıyaka Belediyesi'ne Aktif Şehir unvanı verdi. Türkiye'de bu unvanı almaya hak kazanan ilk belediye Karşıyaka Belediyesi olurken; bisiklet yarışları, halk koşuları, açık alan spor etkinlikleri bu unvanın alınmasında etkili oldu.


 

KARŞIYAKA DÜNYAYA AÇILACAK

Aktif Şehir unvanını alan Karşıyaka Belediyesi, bundan böyle dünya üzerinde bu unvana sahip kentler ile birlikte anılacak ve temsil değeri artacak. Düzenlenecek uluslararası organizasyonlar sayesinde Karşıyaka'nın ve İzmir'in tanıtım potansiyeli de artacak. Kentler arasındaki sosyal ve kültürel alışverişler ile turizmin gelişmesine de olanak sağlayacak. Bundan sonraki süreçte, Aktif Şehir Stratejik Eylem Planı hazırlanacak ve daha geniş halk kitlelerinin katılacağı organizasyonlar planlanacak.
 


"MARKA DEĞERİMİZ YÜKSELECEK"

Karşıyaka'yı önce Avrupa'ya sonra da tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Biz, halk için etkinlik yapan ve bu organizasyonlarda da halkı direk işin içine katan bir belediyeyiz. Bu duruşumuzun ödüllendirilmiş olması bizler için çok anlamlı. Karşıyaka 7/24 yaşayan, canlı kalan bir ilçe. Sosyal, sportif, kültürel ve sağlığa yönelik etkinliklerimize halkımız da çok duyarlı. Bu yüzden Aktif Şehir unvanı bize çok yakışacak" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.