Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Susuz kalan köylülerden su bidonlu tepki

Susuz kalan köylülerden su bidonlu tepki

Rize’de bir grup köy halkı, 4 yıldır köylerinde susuzluk çektiklerini ve su ihtiyaçlarını taşıma su ile giderdiklerini söyledi. Grup, toplandıkları çeşme önünde ellerindeki su bidonlarına vurarak tepki gösterdi.İl merkezine bağlı...

  • Ege Postası
  • 25.07.2013 - 16:58
Rize’de bir grup köy halkı, 4 yıldır köylerinde susuzluk çektiklerini ve su ihtiyaçlarını taşıma su ile giderdiklerini söyledi. Grup, toplandıkları çeşme önünde ellerindeki su bidonlarına vurarak tepki gösterdi.

İl merkezine bağlı Aşağı Topkaya köyündeki yaklaşık 30 hane sakini, 4 yıldır su sıkıntısı çekiyor. Evlerinde su akmayan köylüler, su ihtiyacını her gün köy içerisindeki bir çeşmeden bidonlarla taşıdıkları sularla karşılıyor. Köylüler, susuzluk karşısında özellikle hastalar ve hayvanların büyük sıkıntı yaşadığını söyledi. Su ihtiyacını karşıladıkları çeşme önünde toplanan köy sakinleri, yanlarında getirdikleri bidonlara vurarak tepkilerini dile getirdi.

Susuzluk mağdurlarından Şaduman Kazancı, 4 yıldır köylerinde su sıkıntısı çektiklerini ve ihtiyaçlarını taşıma su ile giderdiklerini anlattı. Yetkililerden sıkıntılarının çözümü noktasında acilen yardım istediklerini ifade eden Kazancı, “Susuzluktan pislik içerisinde yaşıyoruz. Rize İl Özel İdaresi bizim bu sıkıntımızla yeterince ilgilenmedi. Köyümüz kalabalık, hayvanlarımız var, hastalarımız var. Köye gelen su yeterli olmuyor. Tarlada çay topluyoruz, eve gelerek banyo ihtiyacımızı su olmadığı için gideremiyoruz. Islak mendillerle temizliğimizi yapıyoruz. Köyümüzde yaklaşık 30 hanede su sıkıntısı var.” dedi.

Su sıkıntısı yaşayan diğer köy sakinleri ise köyde hayvanların ve yatalak hastaların olduğunu, susuzluğun en çok onları etkilediğine dikkat çekerek, yetkililere seslendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.