Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriyeli mülteciler sosyalleşmek istiyor

Suriyeli mülteciler sosyalleşmek istiyor

Karabağlar Kent Konseyi Mülteci ve Göçmen Çalışma Grubu tarafından düzenlenen toplantıda Karabağlar’da yaşayan Suriyeli mültecilerin sorunları masaya yatırıldı.

  • Ege Postası
  • 31.03.2015 - 09:43
İZMİR - Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Suriyeli Dostlarımız Anlatıyor” adlı toplantıya çok sayıda Suriyeli mülteci katıldı. Mülteci Derneği’nden Mete Hüsünbey, Karabağlar Kent Konseyi Mülteci ve Göçmen Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı Abdulsamed Baksak ve Suriyeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mohammed Salih mültecileri dinleyerek nasıl bir yol izlemeleri gerektiği  konusunda bilgiler verdi. 
Suriye’de iç savaştan kaçtıklarını belirten mülteciler Türkiye’ye adapte olmaya çalıştıklarını ifade ederken, en çok okullarda Arapça eğitim, evlenme ve sağlık gibi sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.



Karabağlar Kent Konseyi’ne teşekkür

Tüm bu olumsuzluklara rağmen kendilerine kucak açan Türk halkına aynı zamanda bu organizasyonu yapan Karabağlar Kent Konseyi’ne teşekkür eden Suriyeliler, “Biz yabancı değiliz, burası bizim ikinci evimiz. Gençlerimiz uyum sağlasınlar,  spor yapsınlar istiyoruz. Ayrıca, sosyalleşmek istiyoruz. Üniversite’de okuyan Suriyeli öğrencilerimize destek istiyoruz.” dediler. Tüm sorunları not alan Kent Konseyi Mülteci ve Göçmen Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı Abdulsamed Baksak ise önümüzdeki günlerde Karabağlar Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa Türkçe dil kursu açacaklarını ifade etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.