Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriyeli kadının çilesi

Suriyeli kadının çilesi

SURİYE'deki iç savaştan kaçıp İzmir'e gelen 25 yaşındaki Halime Celal Ali Cuma, 3 çocuğuyla sokaklarda yaşıyor. Cuma, kendisinin burada hayatta kalma mücedelesi verdiğini, eşinin de ülkesinde IŞİD'e karşı savaştığını söyledi. Kocası IŞİD'E karşı savaşıyor, 3 çocukla yaşam mücadelesi...

  • Ege Postası
  • 29.11.2015 - 13:11
İzmir'in Çankaya semtinde, çocukları 6 yaşındaki Gülücan, 3 yaşındaki Zehra ve 6 aylık Fadime ile sokakta yaşam savaşı veren Halime Celal Ali Cuma'nın dramı, görenlerin içini sızlatıyor. Karınlarını, yoldan geçen vicdanlı insanların verdiği yiyecek ve yaptıkları az miktardaki para yardımı ile doyurmaya çalıştığını anlatan Halime Celal Ali Cuma, Yusuf adında 2 yaşında bir oğlu bulunduğunu, onu Şanlıurfa'daki bir yakınlarının yanına bıraktığını söyledi. Genç kadın, şunları anlattı:

"Eşim Yakup şu anda Suriye'de IŞİD'e karşı savaşıyor. Geride bir evladımı bırakıp üç çocuğumla İzmir'e geldim. Burada onlarla ayakta kalmaya çalışıyorum. Havalar soğumaya başladı, başımızı sokacak bir göz oda da olsa sıcak bir ev ve yemek en büyük hayalimiz. Bir anne olarak evlatlarımın karnını bile doyuramamak beni gerçekten çok üzüyor. Sokaklarda gece onları kollarımın arasına alarak ısıtmaya çalışıyorum. Gündüzleri güneşin sıcaklığı ile ısınmaya çalışıyoruz. Çevrede çok sayıda otel var. Ancak bize artan yemeklerden bile veren yok."  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.