Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriye'de şok iddia: ABD vurdu 15 Türk...

Suriye'de şok iddia: ABD vurdu 15 Türk...

ABD uçakları El Nusra hedeflerini vurdu

  • Ege Postası
  • 21.05.2015 - 10:57
SURİYE’nin İdlib kentini ele geçirerek, ülkenin kuzeyinde ağırlığını artıran El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi, ABD’ye ait uçakların Halep ve İdlib’deki karargâhlarını hedef aldığını duyurdu. Olayda 15 Türk militanın öldüğü öne sürüldü.

Örgütün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, saldırılarda İdlib’e bağlı Kansafra ve Halep’e bağlı Tavame’de köylerindeki karargâhlarının hedef alındığı açıklandı. Açıklamada, Hatay’a bağlı Reyhanlı’daki Cilvegözü Sınır Kapısı’na sadece 10 kilometre mesafede bulunan Tavame’de 15 Türk militanın öldüğü ve 50 kişinin de yaralandığı iddia edildi. Kafansa’daki bilançoya dair açıklama yapılmadı.

Yerel kaynaklara dayanarak El Nusra Cephesi’nin Kafansa’da hedef alınan bina etrafında yoğun güvenlik önlemi aldığını ve kimsenin yaklaştırılmadığını bildirdi. Halep’te ölen Konya nüfusuna kayıtlı Mehmet Emin Kıyak’a ait olduğu öne sürülen fotoğrafını da yayınlayan örgüt, ölen diğer Türk militanların Bingöl, Van, Adıyaman ve Kayseri nüfuslarına kayıtlı olduğunu iddia etti.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Halep’teki üsse yönelik saldırıda Türk vatandaşı El Nusra Cephesi militanlarının öldüğünü doğruladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.