Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Süper Lig'in yeni lideri Fenerbahçe

Süper Lig'in yeni lideri Fenerbahçe

Sahasında Trabzonspor'u 2-0 yenen Fenerbahçe, Süper Lig'de liderliğe yükseldi.

  • Ege Postası
  • 01.12.2015 - 01:34
Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın kapanışı dev bir maça sahne oldu. Son haftaların formda ekibi Fenerbahçe, Trabzonspor’u sahasında 2-0 yenerek Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-lacivertli ekibin Portekizli yıldızı Nani, 1 gol ve 1 asistle maçın yıldızı oldu.
Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan mücadelede Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Nani ve 87. dakikada Fernandao kaydetti.
Bordo-mavili ekipte Alper Uludağ 42. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Bu sonuçla puanını 30'a çıkaran Fenerbahçe, Süper Lig'de liderliğe çıktı. Trabzonspor ise 17 puanda kaldı.

İLK YARININ ANALİZİ VE DAKİKA DAKİKA ÖNEMLİ ANLARI...

Maça orta sahada daha organize başlayan Fenerbahçe, 11. dakikada Van Persie, Diego ve Alper'in paslaşmalarının ardından Nani'nin bulduğu golle 1-0 öne geçti. Golün ardından tempoyu düşüren sarı-lacivertli takım, ikinci gol için fazla tehlikeli olamadı. 41. dakikada Diego ile bir kez daha etkili olan Fenerbahçe, soyunma odasına 1-0 önde gitti.
Karşılaşmada ilk tehlikeli atağı yapan Trabzonspor, orta sahanın kontrolünü rakibine verince hücuma çıkmakta zorlandı. Bordo-mavili takım, rakibin daha kontrollü oynamasının ardından kendi yarı alanından daha rahat çıkmasına rağmen etkili olabileceği noktalara topu taşımakta zorlandı. Bordo-mavili ekip, Alper'in 40 ve 42. dakikalarda üst üste gördüğü sarı kartların ardından kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla sahada 10 kişi kaldı.
7. dakikada Trabzonspor, gole yaklaştı. Mehmet Ekici'nin soldan ortasında boş pozisyonda bekleyen N'doye'den önce kaleci Volkan son anda meşin yuvarlağı kontrol etti.
GOL: 11. dakikada Fenerbahçe, sol kanatta güzel bir organizasyonun ardından üstünlük golünü buldu. Van Persie'nin pasında topla buluşan Diego, ceza alanı içinde Alper'i gördü. Bu oyuncunun bekletmeden ortasında Nani, gelişine güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı fileleri gönderdi: 1-0
15. dakikada Van Persie'nin kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
30. dakikada Mehmet Ekici'nin uzak mesafeden şutunda kaleci Volkan, yatarak topa sahip oldu.
41. dakikada Fenerbahçe, sol kanattan bir kez daha etkili geldi. Van Persie, ceza alanı içine girdiği anda yerden ortasında ön direkte topla buluşan Diego, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.
42. dakikada Trabzonspor'dan Alper, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe, 1-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARININ ANALİZİ VE DAKİKA DAKİKA ÖNEMLİ ANLARI...

Maçın ikinci yarısına rakibin eksik oynamasının avantajıyla başlayan Fenerbahçe, oyunu fazla riske etmedi. Sarı-lacivertli takım, Hasan Ali'nin hazırladığı pozisyonlarda 55. dakikada Nani ve 62. dakikada Diego ile pozisyonlara girmesine rağmen ikinci golü bulamadı. Fenerbahçe, maçın 87. dakikasında sonradan oyuna giren Fernandao ile bir gol daha bularak 2-0 öne geçti ve maçı bu şekilde tamamladı.
Alper Uludağ'ın kırmızı kart görmesiyle 42. dakikadan itibaren bir kişi eksik mücadele eden Trabzonspor'da teknik direktör Sadi Tekelioğlu, ikinci yarıya Özer Hurmacı-Yusuf Erdoğan ve Mehmet Ekici-Aytaç Kara değişiklikleriyle başladı. Beraberlik için gole ihtiyacı olan bordo-mavili takım, fazla oyuncuyla atağa çıkamadı ve kontrollü oyununu sürdürdü. Konuk ekip, savunma konsantrasyonunu yitirdiği 87. dakikada Fernandao'nun golüne engel olamadı ve mücadeleden 2-0 mağlup ayrıldı.
55. dakikada Hasan Ali'nin soldan ortasında Trabzonspor savunmasının uzaklaştıramadığı topu arka direkte önünde bulan Nani'nin gelişine sert şutunda, kaleci Onur meşin yuvarlağı kontrol etti.
62. dakikada Hasan Ali sol kanattan yine etkili geldi. Bu oyuncun ortasında ceza alanı içinde göğsüyle topu iyi kontrol eden Diego'nun şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
75. dakikada Aytaç'ın ceza alanı içinden sol çaprazdan sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
GOL: 87. dakikada Nani'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde Trabzonspor savunmasının içinde topla buluşan Fernandao, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0.
Fenerbahçe, karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Stat: Ülker
Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Süleyman Özay, Erdem Bayık
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Diego (Dk. 81 Markovic), Nani, Alper Potuk (Dk. 66 Volkan Şen), Van Persie (Dk. 70 Fernandao)
Trabzonspor: Onur Kıvrak, Cavanda, Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Alper Uludağ, Mbia, Okay Yokuşlu, Özer Hurmacı (Dk. 46 Yusuf Erdoğan), Mehmet Ekici (Dk. 46 Aytaç Kara), Erkan Zengin (Dk. 72 Salih Dursun), N'doye
Goller: Dk. 11 Nani, Dk. 87 Fernandao (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 42 Alper Uludağ (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 14 Aykut Demir, Dk. 82 Salih Dursun (Trabzonspor), Dk. 24 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 38 Nani, Dk. 63 Alves, Dk. 82 Markovic (Fenerbahçe)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.