Dolar 32,3821
%-0.12
Euro 34,7808
%-0.06
Altın 2.410,810
%-1
Bist-100 10.100,00
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sudan'da darbe girişimi

Sudan'da darbe girişimi

Suudan ordusu devlet televizyonu binasını kuşattı ve bazı askerler içeriye girdi. Lübnan televizyonu Al Mayadeen, Sudan ordusunun Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir ve hükümeti görevden alma kararı aldığını öne sürdü.

  • Ege Postası
  • 11.04.2019 - 09:06

Sudan'da ordu, devlet televizyonu ve radyosunu kuşattı, askerler içeriye girdi. Sokaklarda asker ve ordu bünyesindeki Hızlı Destek Kuvvetleri mensuplarının konuşlandığı görülüyor.Devlet televizyonu ve radyosunda sabahın erken saatlerinden itibaren ulusal marşlar ve şarkılar yayınlanırken, alt yazıda ordunun kısa süre içerisinde önemli bir açıklama yapacağı ifadesi yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Saray binası da kuşatıldı

Görgü tanıkları, ordunun başkent Hartum'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı binasını da kuşattığını ifade etti.Öte yandan, Muhalif Sudan Meslek Odalarının (SPA) çağrısına uyan binlerce Sudanlı, başkentteki ulusal ordu karargahına doğru ilerliyor.

 

Al Mayadeen, Sudan ordusunun Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir ve hükümeti görevden alma kararı aldığını bildirdi. Al Hadath gazetesi, kaynaklarına dayanarak Sudan Cumhurbaşkanı el Beşir'in istifasını doğruluyor.

Ülkede protestolar düzenleniyordu

Sudan geçen yılın aralık ayından bu yana hayat pahalılığının protesto edildiği ve devlet başkanı Ömer el-Beşir'in görevi bırakmasının istendiği gösterilere sahne oluyordu. AB ve İngiltere Brexit'i 31 Ekim'e ertelediMike Pompeo'dan tepki çeken S-400 ve F-35 açıklamasıABD Başkanı Trump: Mueller soruşturması bir darbe girişimiydiSuudi Veliaht Prens'e yakın isimler ABD'nin yaptırım listesinde

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.