Dolar 32,2500
%0.13
Euro 34,8341
%-0.08
Altın 2.421,180
%-0.95
Bist-100 10.056,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Statların önünde engel kalmadı: Yargıdan flaş stat kararı

Statların önünde engel kalmadı: Yargıdan flaş stat kararı

İzmir'de yapımı yılan hikayesine dönen ve tartışmaların odak noktası haline gelen Göztepe ve Karşıyaka statlarıyla ilgili yargı cephesinde flaş bir gelişme yaşandı. Meslek odalarının geçtiğimiz yıl ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması istemi ile açtığı iki ayrı davayı karara bağlayan mahkemeden ret kararı geldi. Bu gelişme ile birlikte statların önü açılırken, dünkü tahsis kararının ardından gözler bir kez daha bakanlığa çevrildi. Statların önünde engel kalmadı

  • Ege Postası
  • 13.08.2015 - 13:01
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Karşıyaka ile Göztepe'ye yapılması planlanan şehir statları ile ilgili yine kritik bir gelişme yaşandı. Bakanlığın TOKİ vasıtası ilke ihaleye çıktığı ancak henüz çivi dahi çakılmayan iki ayrı stat projesi ile ilgili açılan davalar mahkeme tarafından karara bağlandı.

''GÜRSEL AKSEL İÇİN BEKLENEN KARAR: BÜYÜKŞEHİR STADIN ÖNÜNÜ AÇTI'' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
 
DAVALARIN TAMAMINA RET
Merkezi idare ile yerel yönetim arasında çıkmaza yol açan ve kent gündeminin başlıca tartışma konusu haline gelen stat krizinde yargı son sözünü söyledi. Geçtiğimiz yıl içerisinde Karşıyaka ve Göztepe statları yapım ihalesinin iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine dava açan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'ne yargıdan ret yanıtı geldi. Stat ihalelerinin hukuka, kamu yararına, şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına aykırı olduğu gerekçesi ile mahkemeye giden meslek odasının açtığı davalarda İzmir İdare Mahkemesi son sözünü söyledi.


 
MESLEK ODASI İHALENİN İPTALİNİ İSTEMİŞTİ
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin, Karşıyaka ve Göztepe statları yapım ihalesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle ayrı ayrı açtığı davalarda değerlendirmesini tamamlayan mahkeme, odanın dava açma ehliyetine sahip olmadığını belirterek itirazların tamamını reddetti ve işlemin hukuka ve mevzuata uygun olduğuna karar verdi.
 
YASAL ANLAMDA ENGEL KALMADI
Bu gelişmenin ardından, stat projelerinin önünde yasal engel kalmadı. Dün İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Göztepe Gürsel Aksel'in önünü açtığı ve bin 400 metrekarelik hissesi için şartlı onay vererek bedelsiz devir kararı aldığı stat konusuyla ilgili gözler bir kez daha bakanlığa çevrildi.
 
YENİ İTİRAZ GELECEK Mİ'
Gelişmelerin ardından stat projelerini incelemeye alan meslek odası, bakanlığın kapasite artışına gittiği ve 21 bin kişilik olacağını duyurduğu Göztepe Gürsel Aksel Stadı ile yıkımına başlanan Karşıyaka Yalı Stat projelerini beklemeye koyulurken, imar planlarının açıklanması ve projelerin ortaya çıkmasının ardından itiraz hakkını kullanabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.