Dolar 32,4033
%0.14
Euro 34,7994
%0.02
Altın 2.401,940
%0.21
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Star Rafineri’de işçilere mobbing vezorla fazla mesai iddiası

Star Rafineri’de işçilere mobbing vezorla fazla mesai iddiası

Star Rafinerisi’nde şeflerin evine temizliğe gönderilen temizlik işçisi kadınlardan birinin görev tanımında yazmadığı gerekçesiyle görevi kabul etmeyince Hintli çalışanların bulunduğu bölgeye sürgüne gönderildiği iddia edildi. Rafineride çalışan engelli çalışanların mesai saatleri dışında çalıştırıldığı da bir diğer iddia arasında. Star Rafineri’de işçilere mobbing iddiası

  • Ege Postası
  • 14.04.2018 - 08:50

EGEPOSTASI-Star Rafinerisi’nin inşaat biriminde idari işler bölümünde temizlik görevlisi olarak işe alınan T.Ç adlı kadın çalışan, görev tanımının dışında şeflerin evine temizlik yapmak için gönderilince duruma tepki gösterdi. Temizlik görevlisi T.Ç, idari işler biriminde çalışmak üzere işe alındığını, şeflerin evine temizlik için gönderilmesinin görev tanımının dışında bulunduğunu söylemesi üzerine Hintli çalışanların kaldığı konteynırların bulunduğu alana gönderildi.

ŞEFLERİN EVİNİ TEMİZLEMEYEN KADIN ÇALIŞAN HİNTLİ ÇALIŞANLARIN BULUNDUĞU ALANA GÖNDERİLDİ VE..

Hintli çalışanların bulunduğu konteynırları temizleme görevi verdiği iddia edilen Star Rafineri İdari İşler Birimi yetkilileri, görevi kabul etmemesi durumunda durumu emre itaatsizlik olarak değerlendireceklerini belirtti.

Star Rafineri’de 11 aydır çalışan ve tazminat hakkı kazanmasına bir ay kalan temizlik görevlisi T.Ç, baskıya maruz kaldığını dile getirerek, ya istifa et ya görevi kabul et ikilemiyle baş başa kaldığını ve ne yapacağını bilemediğini, üzgün olduğunu dile getirdi.

DİĞER İKİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ KADIN DA ŞEFLERİN EVİNE TEMİZLİĞE GÖNDERİLİYOR İDDİALAR ARASINDA

Öte yandan sadece T.Ç’nin değil aynı birimde çalışan diğer iki temizlik görevlisi kadının da şeflerin evine ücret karşılığı olmadan temizliğe gönderildiği, bu iki işçinin işlerini kaybetmeme korkusu nedeniyle duruma sessiz kalmak zorunda kaldığı bir diğer iddia arasında.

ENGELLİ İŞÇİLERİN MESAİ DIŞI ÇALIŞTIRILDIĞI İDDİA EDİLİYOR

Star Rafineri’de gündeme gelen bir diğer iddia ise engelli çalışanların yasaya aykırı olarak sabah 08.00, akşam 19.00 saatleri arasında, hiçbir ek ücret de almadan çalıştırılmaları hakkında oldu. Sabah 08.00-akşam 17.00 saatleri dışında çalıştırılmaları yasal olarak yasak olan engelli işçiler, özellikle Aliağa dışında oturan engelli işçilerin evlerine varmalarının gece 10.00’u bulduğunu belirterek, durumu Çalışma Bakanlığı’na bildirmelerine karşın henüz bir yanıt alamadıklarını kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.