Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Spor aktivitelerine çalişan kadınlardan yoğun ilgi

Spor aktivitelerine çalişan kadınlardan yoğun ilgi

Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen ev kadınlarına yönelik spor faaliyetleri Aliağa’daki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınların da dikkatini çekti. Çalışma koşulları ve saatlerinden dolayı spor yapmaya fırsat bulamayan kadınlarından gelen yoğun talep üzerine yetkililer harekete geçti.

  • Ege Postası
  • 27.12.2014 - 10:46
 Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın talimatı ile Aliağa’da ilk kez çalışan kadınlara özel akşam programı başlatıldı.

ÇALIŞAN KADINLAR MEDİTASYON VE NEFES EGZERSİZLERİ YAPARAK İŞ STRESİNDEN UZAKLAŞIYOR

Yaklaşık 2 aydır Helvacı Çok Amaçlı Salon ve Enka Spor Tesisinde devam eden spor faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Aliağa Belediyesi Spor Çalışanı Gözde Demir eşliğinde sürdürülen akşam gurubu derslerine yaklaşık 50 çalışan kadın katılıyor. Haftanın 2 günü, 18.00 ile 19.30 saatleri arasında gerçekleştirilen spor faaliyetlerine katılan kadınlar aerobik, plates, step, oryantal, meditasyon ve nefes egzersizleri ile iş stresinden uzaklaşarak hem spor yapıyor hem eğleniyor. Kadınlar, Pazartesi ve Çarşamba günleri gerçekleştirin derslerin 3 güne çıkarılmasını istiyor.

‘KADINLAR İŞ YÜKÜNÜ SPOR YAPARAK DAHA KOLAY BERTARAF EDEBİLİYOR’


Yoğun ilgiden dolayı çalışan kadınlara özel bir program hazırladıklarını belirten Aliağa Belediyesi Enka Spor Salonu Çalışanı Gözde Demir, “Hareketsizlik ve pasif yaşam tarzı, vücut kas kitlesinde azalmaya, metabolizma hızında yavaşlamaya yol açar. Bu durumu engellemenin yolu da hareketli yaşam ve spor yapmaktır. Biz de bu amaçla gündüz programımızın dışında, Aliağalı çalışan bayanlarımızın yoğun isteği üzerine ENKA Spor Salonu’nda akşam programı başlattık. Spor yapmaya vakit ayıramayan çalışan kadınlar akşam açılan spor programıyla günlük sıkıntılarını ve iş yükünü daha kolay bertaraf edebiliyorlar. Çalışmalarımızda aerobik, plates, step oryantal, meditasyon ve nefes egzersizleri yapıyoruz. Tüm hanımlarımızı uzman eğitmenler eşliğinde sağlıklı yaşam için spora davet ediyorum” diye konuştu.

‘HAREKETSİZ GEÇEN GÜNÜMÜ SPORLA SONLANDIRIYORUM’


Çalıştığı için spora zaman ayıramadığını ve akşam programının kendisine büyük bir fırsat olduğunu belirten Aliağalı Derya Akkan, “ Çalışan biri olarak spora zaman ayıramıyordum. Belediyenin açtığı akşam grubu dersleri çalışan kadınlar için çok iyi oldu. Hareketsiz günümü sporla bitirmem çok iyi oluyor. Belediyemize ve çalışanlarımıza bu fırsatı bize verdikleri için çok teşekkür ediyoruz” diyerek çalışan kadınlar olarak haftada iki gün olan derslerin üç güne çıkarılmasını istediklerini belirtti.

‘ALİAĞA’DA İLK DEFA ÇALIŞAN KADINLAR İÇİN AKŞAM SPOR PROGRAMI BAŞLATTIK’

Enka Spor Tesisleri Yetkilisi Ertan Çaplık ise “Aliağa’da yıllardır çalışan kadınlara yönelik mesai dışı spor faaliyetleri yoktu. İlk defa gelen talepleri değerlendirerek bu sene akşam programı başlattık. Çalışan bayan arkadaşlarımız da bu etkinlikten çok memnun, imkânımız oldukça programımızı devam ettireceğiz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.