Dolar 32,5633
%0.15
Euro 34,7062
%0.12
Altın 2.409,060
%-0.98
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Sendika'dan belediyeye rest: Personel iş bırakıyor!

Ve Sendika'dan belediyeye rest: Personel iş bırakıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden İZENERJİ A.Ş.'de çalışan 3 bin 500'ü aşkın personeli kapsayan toplu iş sözleşmelerinde henüz anlaşma sağlanamaması üzerine sendikadan rest geldi. Önümüzdeki Salı günü personelin iş bırakacağını duyuran sendika, gelişme sağlanamadığı takdirde gev kararını da önümüzdeki günlerde askıya çıkaracak. Ve Sendika'dan belediyeye rest

  • Ege Postası
  • 29.05.2015 - 17:38
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediyesi'nde İZELMAN'ın ardından İZENERJİ şirketinde başlayan toplu sözleşme krizi sonrasında işçiden tepkiler yükselmeye devam ediyor. Taraflar arasında henüz anlaşma sağlanamazken, sendikadan flaş bir duyuru geldi.

SÖZLEŞME KRİZİNDE SÖZ SIRASI İŞÇİDE

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile personelin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan kriz yeniden alevlendi. Arabulucuya giden ve taraflar arasında anlaşma sağlanamaması üzerine duruma tepki gösteren sendika cephesi bir kez daha grev kartını açarken, personel ise Salı günü düzenleyeceği eylem ile iş bırakmaya hazırlanıyor. Gelen yüzde 6'lık zam teklifini kabul etmeyen sendika ile belediye arasında sürdürülen görüşmelerden henüz olumlu sonuç çıkmazken maaş, sosyal haklar, ikramiyeler ve sosyal yardımlar konusunda mutabakata varılamaması üzerine DİSK Genel-İş Sendikası grev haklarını kullanacaklarını açıkladı.

SALI GÜNÜ İŞ BIRAKACAKLAR

Sendika binası önünde düzenlenen basın açıklamasında Büyükşehir Belediyesi işçilerine seslenen DİSK Genel-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Taner Şanlı, 3 Mart'tan bu yana devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde ana talepleri olan insanca yaşanabilecek ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik gelişme sağlanamadığını kaydetti ve belediyenin sunduğu rakamları kabul etmeyeceklerini hatırlatarak "Önerilen yüzde 8'lik zamla birlikte ikramiyeleri de aylıklara böldükleri zaman verdikleri rakam yüzde 13,5 diye açıklıyorlar. İkramiyeyi maaşa koyup açıklamaları doğru değildir. Bunu geçmişte de yaptılar, ama şimdi yapmalarına izin vermeyeceğiz. 2 Haziran Salı günü tüm birimlerimizde iş bırakarak eylem yapacağız. Eylemimizde çözüm bulunamazsa grev kararımızı asıp greve çıkacağız. Bu karar işçilerin kararıdır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.