Dolar 32,5679
%0.09
Euro 34,8967
%0.2
Altın 2.426,430
%0.13
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soysal'ın AK Parti'ye dönüşü kriz yarattı

Soysal'ın AK Parti'ye dönüşü kriz yarattı

Yerel seçimlerde AK Parti’den ayrılarak DSP’nin yolunu tutan Sıddık Soysal’ın yeniden partiye dönüşü noktasında atılan hamle kriz yarattı. AK Parti Çiğli SKM Başkanlığı’nda Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin de katıldığı törenle üyelik formuna imza atan Soysal’ın partiye dönüşüne tepki gösteren bir çok isim il başkanlığı ile temasa geçti. İl başkanlığının, ilçe başkanlığını arayarak Soysal’ın partiye üyeliğini sistemde onaylatmadığı öğrenildi. Soysal'ın AK Parti'ye dönüşü kriz yarattı

  • Ege Postası
  • 08.10.2015 - 19:46
EGE POSTASI – HABER SERVİSİ -AK Parti İzmir’de Sıddık Soysak krizi yaşanıyor. Partide uzun yıllar meclis üyeliği görevi yapan Soysal, yerel seçimlerde Çiğli'de aday gösterilmediği için istifa etmiş ve DSP’nin yolunu tutmuştu.

Soysal sürpriz bir operasyonla 1 Kasım genel seçimlerine giderken  yeniden AK Parti'ye adım attı.

AK Parti Çiğli Seçim Koordinasyon Merkezi'ne gelerek üyelik başvuru imzasını Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin de katıldığı törenle atan Soysal’ın partiye dönüşü il başkanlığı tarafından veto yedi.

ÜYELİĞİ SİSTEME GİRİLMEDİ
Soysal’ın partiye dönüşünü istemeyen bir çok isim İil başkanlığıyla temasa geçti. İl başkanlığının gelen tepkiler üzerine Soysal’ın partiye üyeliğini, ilçe başkanlığını arayarak sisteme girditmediği öğrenildi. Soysal'ın üyeliğinin kağıt üstünde kaldığı belirtildi.

Soysal partiden ayrıldığı dönemde, Çiğli’de AK Parti’den aday gösterilen Adnan Yılmaz’ı sert şekilde eleştirmişti. Soysal yerel seçimlerde DSP’nin yolunu tutmuş ve DSP’nin Çiğli Belediye Başkan Adayı olmuştu. Çiğli’de yerel seçimlerde CHP gülmüştü.

Soysal'ın üyeliğinin sisteme girilerek onaylanıp onaylanmayacağı merak konusu oldu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.