Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu 5 büyük proje ile geliyor

Soylu 5 büyük proje ile geliyor

Çiğli’de belediye başkanlığı aday adaylığını açıklayan Birol Soylu, katıldığı bir televizyon programında ilçe için hedeflerini ve projelerini açıklayarak, yerel seçim süreci öncesinde önemli değerlendirmelerde bulundu. Çiğlİ’nin İzmir’in yükselen değeri olacağına vurgu yapan Soylu, aday adaylarına da önemli mesajlar göndererek, “Kendi partilimi, kendi başkanımı çiğnemeden centilmence yarışacağım” sözü verdi.

  • Ege Postası
  • 12.08.2013 - 13:21
HABER MERKEZİ- Siyasi kariyeri ve iş hayatı hakkında kısaca bilgi veren Soylu, zorlu bir hayat yolculuğunun ardından ilçede belediye başkanlığına hazır olduğunu belirterek, “Siyaset hayatımın her zaman bir tarafında vardı. Çıkış noktamız 33 yıllık turizmci ve siyasetçiyim. Ülkemiz zor bir zamandan geçiyor. Bu dönem bir birimizi yiyerek harcayacağımız enerjimizi İktidar için mücadele vermek zorundayız. Hizmetler için vermek zorundayız. Her zaman söylediğim bir şey var, herhangi bir partilimi ne konuştururum nede konuşurum. Benim sorunum partimle değil, iktidar mücadelesi” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZI AÇIKLAMASI BENİ MUTLU ETTİ”


CHP Gnel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok konuşulan sözlerine de değinen Soylu, “Genel Başkanımızın “Birbirini karalayan aday adaylarının üstünü çizerin” sözleri beni çok mutlu etti. Daha önceki televizyon programlarında da ifade etmiştim. Çok doğru. Genel Başkanımız yerinde çok doğru bir açıklama yapmıştır. Bizim artık bir birimiz ile uğraşacak lüksümüz yok.Ülkemiz çok iyi günlerden geçmiyor.

“EN BÜYÜK PROJEM MANEVİ PROJEM OLACAK”


Soylu, Gezi Parkı olaylarını devrim yıllarına benzeterek, “Siyasette vefa çok önemli, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına bu ülkenin vefa borcu vardır.Tıpkı onların isimlerini nasıl yaşatıyorsak, Türkiye’nin bağımsızlığı için mücadele eden 6 filo defol diyen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına Mahir Çayan ve arkadaşlarına bu ülkenin vefa borcu vardır. Bu gezi parkında yitirdiğimiz canlarda bu ülkenin vefa borcu olacaktır. Bugün bunu algılayamaya biliriz bu bir dönüm noktası, tıpkı Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının “6 filoya defol” eylemleri gibi tıpkı onların arkadaşları bedel ödediği gibi gezi olaylarındaki arkadaşlarımız bedel ödemiştir. Bu manevi projemizde uygun bir noktaya adı gezi parkı değil ama bire bir aynı projesini yapacağız” ifadelerini kullandı.

“BİRLİK SAĞLAYACAĞIM DEDİLER…”

“Bu ülkede birlik sağlayacağım diyenler hep ikilik yarattı” diyerek mevcut hükümeti eleştiren Soylu, “Gönül isterdi ki, Sayın Başbakanımız ölenlerin ailelerine baş sağlığı dileseydi, bir rahmet dileseydi. Onlarda bizim evlatlarımız. Devlet bir baba ise sağcı olmuş, solcu olmuş fark etmez. Baba evlatlarına aynı şefkatle bağlanacak. Ben Çiğli’de en çok buna dikkat edeceğim. Bana oy veren kadar, vermeyene de hizmet götüreceğim, hizmet edeceğim. Ben sadece CHP’de bir olalım demiyorum. Hizmette de birlikten bahsediyorum” diye konuştu.

SOYLU’NUN 5 BÜYÜK PROJESİ

Benim 5 tane büyük projem var. Çiğli’yi analiz ettiğimizde, Çiğli Bazı İlçelerin arka mahallesi gibi kalmış. Çiğli’yi marka kent yapacak, gözde konuma getirecek ve cazibe merkezi yapacak projelerimiz var. Çiğli’de aidat duygusunu geliştirecek projelerimiz var. Çiğli’de vatandaş artık gezmeye, eğlenmeye Karşıyaka’ya gitmeyecek. Hatta artık Karşıyakalılar Çiğli’ye gelecek. Marka yaratmak ayrı bir olay. İzmir’de nasıl marka yaratıldığını herhalde herkese göstermişizdir. Bu beş projeyi hazırlayan ekip olan TMMOB, Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası, Mimar ve Mühendisler Odası’ndaki dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Ben Birol olarak tek başıma bir şey yapmadım. Her şeyi birlikte yaptık. Ama bu projelerin sunumunu önce kendi genel merkezimizde yapacağım. Devamında aday gösterildiğim takdirde bu projelerle yola çıkacağım. Siyasette her şey var, ola ki aday gösterilmedik, bu projeleri aday olan arkadaşımıza takdim edeceğiz. Ben kendime siyaset yapmıyorum. Önemli olan Çiğli’nin kazanması.

“ÇİĞLİ’NİN ÖNÜ AÇIK”


Soylu, “Çiğli’nin önü açık” diyerek şöyle devam etti, “Çiğli İzmir’de gelişime en açık ilçedir. Coğrafi açıdan buna oldukça müsait bir ilçe. Çiğli’de deniz de var, üniversite var, sanayi de var. Çiğli İzmir’in yükselen değeri. Bu değerin ortakları Çiğli olmalı. Bu değerleri başkalarına peşkeş çekmeden vatandaşın menfaati için çalışılmalı. Ama burada planlama yaparken, bölgenin ekolojik dengesini de unutmamak lazım. Burada bir kuş cenneti var. Burası, Sasalı benim doğduğum yer gözbebeğim. Burada yapılacak projede ekolojik dengeleri de göz önünde tutacağız” dedi.

ÖNCE NEYSEM, SONRA DA O OLACAĞIM

Soylu belediye başkanı seçildiği takdirde, neler yapıp yapmayacağını ise şöyle sıraladı, “Bizim yönetim anlayışımız birlikte yönetimden geçiyor. Bunun formülünü yeniden yazmayacağız. Bunu zamanında Terzi Fikri zaten bizlere yaşattı. Mahalle komiteleri aracılığı ile mahallelileri de yönetimin içine alacağız. Muhtar arkadaşlarımızı bu konumda söz sahibi yapacağız. Ve asıl olan örgütü yok saymayacağız. Çünkü bir başkan o noktaya geliyorsa, bunda örgütün emeği kaçınılmazdır. Uzman ve ehil insanların yanı sıra siyasi olarak da iyi bir kadrolaşma yaratacağız. Peki, ben belediye başkanı olursam neler yapmayacağı? Ben işim gereği çözüm odaklı ve insanlarla haşır neşir olmaya alışkın birisiyim. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza’da yöneticilik yaparken de, benim kapım hiçbir zaman kapanmadı. Kapıma gelen hiçbir vatandaşı geri çevirmedim. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de önemli projelerin altına imza attım. Bugün cenaze evlerine dağıtılan pide projesinin altında benim de imzam vardır. Büyük Başkan Aziz Kocaoğlu bu konuda büyük destek sunmuştur ve bunu hayata geçiren ilk genel müdür de ben oldum. Bir diğer sözüm de şudur, ben asla koruma ile dolaşmayacağım. Dolaşana saygılarımı sunuyorum ancak, ben dolaşmayacağım. Halka benim arama koruma değil, kimse giremez. Bunlar halka itici gelen şeyler. Ailemi mağdur etmeyeceğim. Başkanlıkla evli, hanımımla nişanlı olmayacağım. Halkın içinde olup onlara kulak vereceğim. Aslında yapacağım çok şey var, ama yapmayacağım da bir o kadar çok şey var. Flamayı takmadan önce Birol ne ise, taktıktan sonra da o olacak.”

“SOLAK ALEYHİNDE KONUŞMAM KENDİME İHANET OLUR”


Hiçbir platformda, hiçbir şekilde mevcut belediye başkanlarını ve kendi partilisini yıpratma çalışması içerisine girmeyeceğinin altını çizen Birol Soylu sözlerine şöyle devam etti; “Ben Çiğli’de daha iyisini yapacağıma inandığım için çıktım. Yoksa mevcut başkanın rakibi olarak çıkmadım. Metin Solak ile ilgili sorular soruluyor, bunları cevaplamayacağım. Kendisine başarılar diliyorum. Sonuçta o da benim partimin başkanı. Kendisi aleyhinde konuşmam kendime ihanetten başka bir şey değildir. Kendisine laf söylemem, söyletmem de.”

“YÜZDE 70 OYLA SEÇİMİ ALIRIZ”

AK Parti’nin Çiğli hedeflerine de değinen Soylu, “AK Parti’ye İzmir ‘de hiç şans vermiyorum” diyerek şunları söyledi; “Ben ortak bir platformdan bahsettim. Solun en solundan sağın en sağına kadar herkesi kucaklayacağımı belittim. Kırmızı çizgim yüzde 65. Hatta Çiğli’de yüzde 70 oy ile çıkacağımızı iddia ediyorum. AK Parti ile ilgili konuşmam yersiz. Geçenlerde AK Parti’nin Arena’da verdiği iftar yemeğinde yanıma gelen AK Partililer dahi, “Birol Bey size başarılar diliyorum. Bu seçimde oyumu size vereceğim” dedi. Olumsuz eleştiriler de alıyorum ama, asla kendi siyasi duruşumdan kendi sosyalist tavrımdan asla ödün vermedim. Herkes bilir ki, Birol Soylu asla kimseyi birbirinden ayırt etmez.”

“KOCAOĞLU HAKLI AMA, KARARI HALK VERMELİ”

Aday adaylarının tespiti konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun konuya müdahil olup olmayacağı konusunda yorumda bulunan Soylu, “Bu soruyu Kocaoğlu’na sormak gerekir. Ben bu konuda ancak gözlemelerimi paylaşabilirim. Kendisinin oldukça önemli bir yeri ve duruşu vardır. Bununla ilgili olarak kendisinin bir açıklaması var, kimlerle çalışacağını değil, kimlerle çalışamayacağını dile getirmişti. Bence de doğru bir mantık. Ama asıl olan ilçenin halkının buna karar vermesidir. Kendisini çok severim, çok sevdiğim bir ağabeyimdir. Olmazlarını söylemesi elbette önemli ancak, oluru genel merkez ile birlikte halk söylemelidir.

“SOSYAL OLMAYAN İNSANLARLA SOSYAL BELEDİYECİLİK OLMAZ”


Yerel seçim sürecinde aday adaylarında olması gereken kriterlerin başında ehil olması hususuna da vurgu yapan Soylu, “Belediyecilik sosyal bir iştir. Ondan sosyal belediyecilik diyoruz. Sosyal olmayan insanlar ile sosyal belediyecilik yürütülebilir m? Bana göre en önemli özellik sosyal olmak, insanlarla beraber olmaktır. Halka iç içe olmak ve halktan kopuk olmamak lazım. Vatandaş, şehrini emanet edeceği insanı seçiyor. Güvenlik, dürüstlük, çalışkanlık, beceri, bilgi, birikim, bunları birleştirince zaten bir başkan profili kendiliğinden ortaya çıkıyor. Başkan olan kimsenin halkın çıkarlarını kendi çıkarlarının önünde tutması, birlik ve beraberliği sağlayarak birlikte yönetmeyi ilke edinmesi gerekiyor. Egolardan uzak durması gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, ben kendi işletmeme aşçı alırken, yemek yapmayı bilmeyen adamı işe almam. İşe şoför alıyorsanız ehliyeti olmayan, araç kullanmayanı bilmeyeni de almazsınız. Halk olarak, parti olarak belediye başkanı seçiyorsam da bu işin ehlini seçeceksiniz” diyerek halka da sandık başında önemli görevler düştüğünü hatırlattı.

“BEN BAŞKAN OLACAĞIM DİYORUM…”

Soylu, aday adaylığı ve hedefleri konusunda bir anısını anlatarak örnek verdi, “Bir gün otelde çalışırken toplantı vardı. Genel Müdür bütün personeli topladı ve tek tek kariyer hedeflerimizi sordu. Kimisi şef dedi, kimisi de usta olacağım dedi. Ben komiydim. Genel müdür olacağım dedim. Herkes bana güldü. Genel müdürümüz de kulakları çınlasın, “İşte burada genel müdür olabilecek bir arkadaşınız varsa, o da budur demişti” benim için. Sonra kendisini otelimde ağırlama onurunu da yaşadım. Şimdi de diyorum ki, ben başkan olacağım. Halk takdir ederse… Partim takdir ederse… Bunu diyorsam, kendimden emin olduğum içindir. Çelik çelik olana kadar kor ateşte dövülür, soğuk suya verilir. Kor ateşe girmeden çelik olunmaz. Ben bu aşamalardan geçtim. Artık çelik olduğum kanaatindeyim. Ben oldum artık. Biraz daha olmazsam, 50 yaşında genç siyasetçi muamelesi görmeye devam edeceğim” dedi.

“BELEDİYE HİZMETİ AYRI, PROJE AYRI”

Adaylığını resmen açıklamadan önce sahaya inmediğinin altını çizen Soylu, ev toplantıları, dernek çalışmaları ve mahalle toplantıları vesilesi ile adaylık için zemininin hazır olduğunu savundu ve şöyle konuştu; “Çiğli’de çok önemli eksikler var. Çiğli’de katlı otopark yok. Çiğlİ’de kapalı pazaryeri yok. Pak yeri sıkıntısı yaşanıyor. İlçede meydan yok. Bunlar belediyenin yapmakla yükümlü olduğu şeyler. Ben bunları çıkıp proje diye açıklarsam olmaz. Bizim projelerimiz akıllı projeler. Halk arasında çılgın proje diye de geçen konular. Zamanı gelince bu projelerimi tek tek açıklayacağım. Ama projeleri hayata geçirirken de “Ali kıran baş kesen” olmamak lazım. Hukuku, uzlaşması, planları, ihalesi bunlar hep önemli şeyler, aşamalar. Biraz ufkumuzu geniş tutacağız. Beş yıl görev süresi bana yeter m? Beş yıl bana yetse bile, o kadar hizmetten sonra halka yetmeyecek, yeniden bizi isteyecek.”

“BENİ SEÇEN İNSANLARI MUTLU ETMEK ZORUNDAYIM”


“Marka şehir olmak çok önemli” diyerek Çiğli için hedeflerine vurgu yapan Soylu, “Bir insan uçağa binip, “Çiğli’ye gidiyorum” dediği vakit, o zaman o markalaşmayı yaratmışsınız demektir. Bizim de hedefimizde bu var. Bir şehrin marka değeri çok önemlidir. O değeri devamında koruyup, geliştirmek de çok önemlidir. Çiğli’de bu anlamda çok önemli potansiyel var. Çiğli’de her şey var. Çiğli’de insan odaklı çalışıp bu projeleri hayata geçirmek lazım. Biz Çiğli’ye hizmet edeceğiz. Beni seçen insanları mutlu etmek durumundayım. Yeri gelecek, engelli, yaşlı vatandaşlarımızı kapıdan alıp belediyeye getirecek, sonra yine evine bırakacağız. Tüm belediyelerde en büyük kanayan yara istihdamdır. Belediyeler tek başına bunun altından kalkamıyor. Ama bu sorunu ortak akılla, sanayiciyi, tüccarı, belediyeyi, esnafı, işvereni aynı masada buluşturarak çözeceğiz. Biz Çiğli’de balık değil, olta dağıtacağız. Balık yenir biter, olta olursa devamlı tutar.Belediyecilik, insanın hayatını kolaylaştırma sanatıdır. Ben Çiğli’nin sorunlarının çözümü konusunda bütün Çiğlililer ile el ele savaş vereceğim” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.