Dolar 32,4094
%-0.09
Euro 34,8020
%0.18
Altın 2.435,310
%-0.14
Bist-100 9.948,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer ve Piriştina'nın yurtdışı başvurusuna ret!

Soyer ve Piriştina'nın yurtdışı başvurusuna ret!

CHP'li Budak belediye başkanlarına yurtdışı yasağını Meclis gündemine taşıdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak gündeme getirdi

  • Ege Postası
  • 07.11.2016 - 09:07

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya-Döşemealtı, İzmir-Seferihisar ve Buca Belediye başkanlarının yurtdışı seyahatlerine İçişleri Bakanlığı’nca engel çıkartılmasına tepki göstererek, yasağı TBMM gündemine taşıdı.

Budak, “Belediye başkanlarının önceden programlanmış ve Türkiye ile ilgili algıları olumlu yönde etkileyecek nitelikteki seyahatlerine izin verilmiyor. Türkiye’yi dünyaya kapatıyorlar, ülkemizin zaten bozulan imajı dibe vuruyor” dedi.

Yiğit o yasağı Meclis'e taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, belediye başkanlarının yurtdışına çıkışının izine bağlanmasının ardından Antalya’dan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ile İzmir’den Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yurtdışı seyahatlerine izin verilmediğine dikkat çekti.

Budak, “Belediye başkanlarının somut ve objektif hiç bir gerekçe gösterilmeden, yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, seçim bölgelerinin ekonomik ve kültürel kalkınması için yaptıkları çalışmaların engellenmesi anlamına gelecektir. Ayrıca, yasaklar ülkemizin dünya ile bağını zayıflatacak, Türkiye dünyaya kapatılacak, ülkemizin bozulan imajı dibe vuracaktır. İzin konusunda belediye başkanlarının seçildiği partilere göre ayırım yapılması da adaletsizliktir ” dedi.

Belediye başkanlarının yurtdışına çıkışlarının izne bağlanmasının gerekçesi konusunda bilgi isteyen Budak, “İzin süreci, FETÖ ile bağlantısı olma ihtimali bulunan belediye başkanlarının yurtdışına çıkışının engellenmesi için mi getirilmişti? İzin düzenlemesinin ardından Bakanlığınıza, kaç belediyeden izin talebi başvurusu gelmişti? Kaçına izin verilmişti? İzin verilen ve verilmeyen talepler hangi belediyelere aitti? İzin verilmeme gerekçeleri nedir'” diye sordu.

Budak, şöyle devam etti:

TÜRKİYE’Yİ DÜNYAYA KAPATIYORLAR

“Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yurtdışı seyahatlerine hangi gerekçe ile izin verilmemiştir'

İzin verilmeyen belediye başkanlarının seçildikleri partilere göre dağılımı nasıldı? Belediye başkanlarına izin verilmezken, aynı etkinlikler için diğer kamu kuruluşu yöneticilerine, meclis üyelerine izin verilmesinin gerekçesi nedir

Turizm, sanayi ve tarım gibi ülkemizi yakından ilgilendiren konularda uluslararası fuarların başladığı dönemde bu tür yasaklar getirilmesi, daha ağır kayıplara yol açmayacak mıdı? Türkiye’nin dünya ile bağını zayıflatacak, Türkiye’yi dünyaya kapatacak karar gözden geçirilecek midir'”

HER İKİ BAŞKAN DA BAŞVURDU

Kanun Hükmünde Kararnamedeki (KHK) yeni düzenlemeyle bu tür yurt dışı gezileri için valiliğin izninin gerektiği yayınlandı. Ancak kararname kapsamında alınan kararla belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı’ndan onay alması gerekiyordu. İzmir'den her iki başkanın da İç İşlerine yurt dışında yapılava etkinlikler için başvurduğu ancak olumlu dönüşün olmadığı belirtildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.