Dolar 32,2317
%-0.03
Euro 34,7661
%-0.1
Altın 2.456,720
%1
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'e bir tepki de Sürekli'den: Önce İzmirliler buna müsaade etmeyecektir!

Soyer'e bir tepki de Sürekli'den: Önce İzmirliler buna müsaade etmeyecektir!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in TÜRSAB toplantısında dile getirdiği açıklamalara AK Parti ve MHP cephesinden arkaya arkaya sert eleştiriler geliyor. Soyer'e son olarak AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den tepki geldi. Sürekli, "İzmir’in vatanseverliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğü söz konusu ise neler yapabileceğini unutma gafletidir bu! Soyer; açıkladığı bölen, ayrıştıran projelerini gerçekleştirme hayalleri kursa da, önce İzmirliler buna müsaade etmeyecektir!” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.06.2020 - 11:01

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehier Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yetkileriyle video konferans yöntemiyle toplantı yaptı. Toplantıda "İzmir bayrağı" ve "İzmir parası" ile ilgili düşüncelerini paylaşan Soyer'in kullandığı ifadeler AK Parti ve MHP'lileri adeta çileden çıkardı.

Soyer toplantıda şunları söyledi:

“Şimdi aslında şöyle bir şey söylemek isterim bir akademisyen hocamız çok uzatmadan anlatmak istiyorum size. İzmir bayrağıyla ilgili bir çalışma yaptı ve çalışma çok ilginç bir sonuç ortaya çıkardı. 1800'lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren İzmir'in bir bayrağı olmuş yeşil, beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayrakları varmış o dönem ama çok az sayıda kentin bayrağı varmış İzmir de dünyadaki bayraklı kentlerden biriymiş biz tabi büyük bir heyecanla dinledik sonra hoca bunu bir akademik makale haline getirdi daha basmadık yakında basacağız. Fakat bunu şunun için anlattım; Benim aklımda bir 'İzmir Parası' çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum. Sonra bu bayrakta çıkınca arkadaşlar beni uyardılar dediler ki; 'Senin bir eyalet kurma çaban olduğu anlaşılır, sonuçta İzmir'i memleketten kopartacak bir çalışma olarak algılanır. Duralım bunun ismini değiştirelim' dediler.” 

SÜREKLİ: AKIL TUTULMASI

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Soyer’in ifadelerini akıl tutulması olarak nitelendirirken şunları söyledi;

“Soyer; ‘İzmir Bayrağı’ ve ‘İzmir Parası’ projeleriyle yine gündeme damgasını vurdu! Tartışma yaratacağını bilerek bunları söylemesi;ya bir akıl tutulmasını işaret ediyor ya da art niyet!İzmir,kurtuluş ve kuruluşun şehridir,ay yıldızlı bayrağımıza ayak bastırmayanların şehridir!

İzmir’in vatanseverliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğü söz konusu ise neler yapabileceğini unutma gafletidir bu! Soyer; açıkladığı bölen, ayrıştıran projelerini gerçekleştirme hayalleri kursa da, önce İzmirliler buna müsaade etmeyecektir!”

MHP'Lİ ŞAHİN: HİÇBİR KİRLİ AĞZIN...

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de "İtiraf bu. Biz artık Tunç Soyer'in gizli bir ajandası olduğu şüphesinin kesinleştiğini düşünüyoruz. Bölünmez bütünlüğümüzün bu kadar bariz saldırı altında olduğunu düşünüyoruz. İzmir, milli değerler ve üniter yapımızdan yanayken Soyer'in eyalet sistemini hatırlatan açıklamaları son derece tehlikeli ve düşmancadır. İzmir'in bir tek bayrağı var, o da ay yıldızlı bayrağımızdır." dedi. 

Şahin, "İzmir 1000 yıldır Türk şehridir. Biz Türk milliyetçileri olarak hiçbir kirli ayağın İzmir’e basmasına, hiçbir kirli ağzın Türk bayrağımız hakkında söz söylemesine müsade etmeyiz, etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ HIZAL: ARTIK HADDİNİ FAZLASIYLA AŞMAYA BAŞLADIN

İzmir Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e çok sert 'bayrak ve para' eleştirisi getirdi.

AK Partili Hızal, "Hendek olaylarına destek verdi, belediyeyi terörle iltisaklı kişilerle doldurdu, 9 Eylül gibi önemli bir günü yok sayıp İzmirliler Günü adı altında yeni icatlar çıkardı yetmedi şimdi de İzmir parası ve İzmir bayrağı uydurdu! Tunç Soyer! Artık haddini fazlasıyla aşmaya başladın!" dedi.

Sosyal medyadan görüntüleri paylaşan AK Partili Hızal, sert açıklamalarda bulundu.

Hızal şunları söyledi:

"Meğer İzmir’e bir belediye başkanı değil bir terör sevici, bir ayrıştırmacı, bir eyalet sistemi sevdalısı seçilmiş!

Hendek olaylarına destek verdi, belediyeyi terörle iltisaklı kişilerle doldurdu, 9 Eylül gibi önemli bir günü yok sayıp İzmirliler Günü adı altında yeni icatlar çıkardı yetmedi şimdi de İzmir parası ve İzmir bayrağı uydurdu!

Tunç Soyer! Artık haddini fazlasıyla aşmaya başladın! Bu popülist, ayrıştırmacı ve teröre el uzatan tavrını bir köşeye bırak! Senin içinde yaşadığın iğrenç fantezilerini tüm İzmir’e yaşatmaya hakkın yok! Artık bu fikirlerden sıyrıl ve şehrin sakinlerine hizmet et!"

 

AK PARTİLİ KAYA: İZMİR İÇİN EYALET PLANI OLDUĞUNU İTİRAF EDİYOR!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da Başkan Soyer’e tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Belediyeyi HDP'nin arka bahçesi haline getiren CHP'li Tunç Soyer, kamplaştırmayı, ayrımcılığı ve bölücülüğü esas alan yönetim tarzından ödün vermiyor. İzmir için eyalet planı olduğunu itiraf ediyor. İzmir'e ve İzmir'in temsil ettiği değerlere bundan daha büyük saldırı olamaz.

Hasan Tahsin'in düşmana ilk kurşunu sıktığı, kurtuluş mücadelesinin başladığı ve nihayete erdiği kent olan İzmir, bu aziz vatanın en kadim unsurudur. 9 Eylül 1922 günü, Yüzbaşı Şerafettin'in İzmir Hükümet Konağı'na astığı ay yıldızlı al bayrağımız, bir daha asla inmeyecektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, kahraman silah arkadaşlarının, bu toprakları Kuva-yi Milliye ruhuyla bize vatan yapan tüm aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bize öğrettiği bir şey var. Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, bölünemez.

Vatan, kişinin hem doyduğu hem de gözyaşının aktığı yerdir. Çanakkale Harbi, Kurtuluş Savaşı ve İstiklal Marşı'dır. Hasan Tahsin, Yüzbaşı Şerafettin'dir, 9 Eylül'dür, İzmir'dir. Vatan, bizim evimizdir, harim-i ismetimizdir. Vatanın tapusu aziz şehitlerimizin mezar taşlarıdır.”

AK PARTİLİ KIRKPINAR: İSTEĞİNİ ORTAYA KOYDU

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “İzmir Bayrağı” açıklamasına sert tepki gösterdi.

Soyer’in milletin sinir uçlarıyla oynadığını ve terör örgütlerine kol kanat germekten de öteye gittiğini belirten Kırkpınar, “Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP, İyi Parti ve CHP ittifakı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, göreve geldiğinden bu yana skandal üstüne skandala imza atıyor. Terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya desteğiyle de bilinen Soyer, son olarak yerel yönetimlere "özerklik" istemişti. Koronavirüs salgınına karşı başlatılan 'Milli Dayanışma Kampanyası'na rağmen kendisi alternatif kampanyalar başlatmıştı. Tüm bunlar hem bizim hem de İzmirli hemşehrimizin tepkisine neden oldu. Ancak bunlarla da yetinmeyen Soyer, bu kez haddini aştı. Türkiye Cumhuriyeti’nin sembol şehirlerinden biri olan İzmir üzerindeki sinsi planını deşifre edip, TÜRSAB acenteleri yetkilileriyle bir zoom toplantısı yapan Soyer, 'İzmir bayrağı' ile ilgili bir çalışma yapıldığını belirterek, "Benim aklımda bir 'İzmir Parası' çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum" sözleriyle açıkça İzmir'i Türkiye'den bağımsız bir eyaletmiş gibi yönetme ve bölme isteğini ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Soyer’in tüm İzmirlileri hiçe sayıp başına buyruk hareket ettiğini belirten Kırkpınar, “ülkemizi bölmek isteyenlere millet olarak gereken cevabı ve karşılığı verdiğimiz gibi haddini aşıp, İzmir üzerinde kirli emeller oluşturmaya kalkan Soyer’e de gereken cevabı yine milletimiz verecektir” diyerek tepki gösterdi.

AK PARTİLİ ÖZALAN: HADDİNİZİ BİLİN!

AK Parti İzzmir Milletvekili Alpay Özalan,  "Konuşan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer... "İzmir bayrağı" ve "İzmir parası" şeklinde çalışmalar yaptığını söylüyor. İzmir'in bayrağı da belli, parası da belli. Milletin sinir uçlarıyla oynamayın. Haddinizi bilin!" dedi.

MHP'Lİ OSMANAĞAOĞLU: BAŞKA BAYRAĞA SELAM ÇAKANLARA DUYURULUR

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, "İzmir Sancağı; bölücülerin bile selam durduğu, uğruna binlerce şehit verilen semalarımızdan ebediyyen inmeyecek olan, Ay Yıldızlı Albayraktır. Atalarımız Yunan’ı denize süpürürken başka bayrağa selam çakanlara duyurulur!

İzmir’in bir bayrağı, parası, toprağı şanı ve şerefi var ama bir belediye başkanı yok! O Başkan ki; hayalini kurduğu bayrak 9 Eylül’de bir daha hiç dalgalanmamak üzere inmiştir!" ifadelerini kullandı.

MHP’Lİ KALYONCU: BAYRAK VE PARA SİYASİ EGEMENLİK ALAMETLERİDİR

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu da tepkisini sert sözlerle dile getirdi.

Kalyoncu şunları söyledi;

 “Bayrak ve para siyasi egemenlik alametleridir. 15 Mayıs 1919 meşum tarihinde Yunan işgali, İzmir’de Türk bayrağını indirdi. 9 Eylül 1922 tarihinin şanı, İzmir’imizde Türk bayrağının yeniden dalgalanmasındandır.

Tunç Soyer, saçmalama zincirini aleni ihanete vardıracak kadar kendini kaybetmiş durumdadır. Uyarıyorum. Bu yol, yol değildir.

3 Mayıs gününü İzmirliler günü ilan ettiğinde biz dedik ki, İzmir’in günü zaten bellidir, 9 Eylüldür. İzmir Türk milli bütünlüğünün ihmal edilemez bir parçasıdır.
İzmir bayrağı yaveleri, ay yıldızlı al bayraktan duyulan rahatsızlıktan başka ne olabili? İzmir’de Türk Lirasının dışında ayrı bir yerel paranın dolaştırıldığını hayal etmek, Ankara’dan kopma hevesinden başka neyle açıklanır'

Vatansever, Atatürkçü ve ulusal bütünlüğe canı pahasına sahip çıkan İzmirli hemşerilerim, bu şımarıklığa dur demelidir. Öncelikli görev CHP yöneticileri ve üyelerindedir.

Tunç Soyer, Ankara’da hükümet eden siyasi kadroya muhalefet edebilirsin. BU herkes kadar senin de hakkındır. Ancak Ankara Hükümeti ile rekabet etmeyi düşünmek doğrudan doğruya ihanettir.

Unutma! Sen belediye başkanısın, İzmir de 81 ilimizden biridir. İzmir ayrı, bağımsız veya özerk olmadığı gibi, belediye de yerel hükümet değildir. Sen işini yapıp İzmir’e ve İzmirlilere hizmetle yükümlüsün. Sen gerçekten hukuk okudun değil mi'

Sana oy verenler İzmirliler var ya, hani “odun olsa seçtiklerini” söylediğin İzmirliler, sana benzemez. Onlar da, hepimiz gibi varlığını Türk varlığına seve seve armağan ederler. Sana “dur!” demeyi de bilirler.

Çavbella ile zıplamana şımarıklık , kendini bilmezlik der geçeriz. Ama bunu 23 Nisan’da yapman bugünün işaretidir. Keza vapur isimde öyle.Ayrı bayrak ve paradan söz edip kendini hükümet sandığın an, pek sevdiğin bölücülerle aynı muameleyi hak edersin.

İzmir’de ayrı bir bayrak dalgalandırmayı hayal eden kokuşmuşluk,derhal Büyükşehir Belediye Başkanlığını terk etmelidir. İzmir üniter Türkiye Cumhuriyetinin incisidir. Dün Türk’tü, bugün Türk’tür, ilelebet Türk kalacaktır.Tunç Soyer, İzmir Bayrağı hevesiyle birlikte gitmelidir.

Atatürk sevgisiyle dolu İzmirlilerden ve Atatürk’ün partisi olduğunu iddia eden mevcut yöneticilerinden Atatürk’e yakışır bir duyarlılık bekliyoruz. Tunç Soyer sınırı geçmiştir. Belediyecilik, hizmet bu değildir. Bir belediye başkanı bunları söyleyemez.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.