Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'e bir ödül daha

Soyer'e bir ödül daha

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 10'uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan Kırsal Turizm Derneği, kırsal turizm uygulamalarının desteklenmesi amacıyla 1. Ulusal Kırsal Turizm ve Kalkınma Ödül Töreni düzenleyerek bazı kurum ve girişimcileri ödüllendirdi.

  • Ege Postası
  • 05.12.2017 - 13:22

Kırsal Turizm Derneği, 10'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle Seferihisar ilçesinde 1. Ulusal Kırsal Turizm ve Kalkınma Ödül Töreni düzenledi. Seferihisar Belediyesi ev sahipliğinde Sığacık Yazarlar Evi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde 11 ayrı kategoride 15 kurum ve kişiye ödül verildi. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün, 2017 yılını 'Kalkınma için Sürdürülebilir Turizm Uluslararası Yılı' ilan ettiğini hatırlatan Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı, hem kamu hem özel sektörde karar vericilerin ve halkın sürdürülebilir turizmin kalkınmasına katkı sağlayabileceğini dile getirdi. Kırsal turizme hizmet eden kurum ve girişimcileri motive ederek diğer kurumlara ve kişilere rol model olması için ödüllendirmek istediklerini söyleyen Başkan Zurnacı, Seferihisar Belediyesi'nin kırsal turizme destek veren uygulamaları nedeniyle birçok belediyeye rol model olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Yerel yönetimlerin görevlerinden birisi de kırsal toplumun iş ve yaşam koşullarını kentsel alanlarla uyumlu olarak geliştirerek sürdürülebilir kılınmasını sağlamaktır. Ülkemizde yörelerin özelliklerine göre kırsal mirasını öne çıkaran sayısı az da olsa örnek olabilecek kırsal turizm uygulamaları geliştirilmeye başlamıştır. Bunlardan birisi de Cittaslow Projesi'ni başarıyla uygulayan Seferihisar Belediyesi'dir. Bütüncül bir yaklaşım metoduyla Seferihisar köylerinin kırsal mirasını değerlendirerek bu olumlu değişimi yaratan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'i tebrik ediyoruz. Yerel yönetimi ve girişimcileri böyle bir gecede ödüllendirmek bundan sonra yapılacak çalışmaların sayısının çoğalması için farkındalık yaratacak."

Törende Ege Üniversitesi Coğrafya Bölümü Prof. Dr. Füsun Baykal'a onur ödülü verilirken kırsal kültürü koruma ve tanıtma, kırsal turizm  girişimciliğinde iyi uygulama örneği, kırsal turizm destinasyonu yapan seyahat acentası, kooperatiflerde örnek katma değer yaratan çalışma, sivil toplum kuruluşlarında örnek kırsal turizm çalışması, tiyatro oyunlarında köy seyirlik oyunları, sinema filmlerinde kırsal turizm, TV programlarında kırsal turizm ve kalkınma ile kırsal turizme finansal ve teknik destek sağlayan kurumlar kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu. Yerel yönetimlerde iyi uygulama örneği kategorisinde ise CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Cittaslow Projesi ile ödüle layık görüldü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.