Dolar 32,2724
%-0.64
Euro 34,6506
%-0.45
Altın 2.413,560
%-0.38
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'den Bayraklı'ya kentsel dönüşüm sözü

Soyer'den Bayraklı'ya kentsel dönüşüm sözü

Cengizhan Mahallesi’nde seçim bürosunu hizmete açan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Bayraklılılar’a “Kentsel Dönüşüm” sözü verdi. 'Serdar Sandal'a güveniyorum'

  • Ege Postası
  • 05.03.2019 - 09:21

Cengizhan mahallesi başta olmak üzere Bayraklı’nın göçle kurulan mahallelerinde hızla kentsel dönüşümü başlatacaklarını belirten Soyer “Burada yapılacak kentsel dönüşüm vatandaşın hakkını koruyacak, müteahhidin değil. Buradaki hiçbir vatandaşımın hakkına zerre kadar toz kondurmayacağız. Sizi müteahhitle baş başa bırakmayacağız. Sizin yanınızda duracağız, sizin hakkınızı koruyacağız ve ondan sonra o kentsel dönüşümü başlatacağız. Bizim tarafımız vatandaşın yanıdır, içiniz müsterih olsun” dedi.

Cengizhan mahallesi seçim bürosunun açılış törenine CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, CHP İzmir milletvekili Kani Beko ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cengizhan mahallesinin en temel sorunlarından birinin kentsel dönüşüm olduğunu ifade eden Soyer şöyle konuştu:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu kentte yaptığı en başarılı hizmetlerden biri Uzundere kentsel dönüşüm alanıdır. Neden biliyor musunuz. Orada belediye, müteahhit ve vatandaş bir araya geldiler. Belediye vatandaşın hakkını korudu. Şimdi biz aynı mantıkla yola çıkarak, buralardaki hiçbir vatandaşımın hakkına zerre kadar toz kondurmayacağız. Çünkü, vicdanımız bize bunu söylüyor. İzmir’e, Bayraklı’ya 40 sene önce, 60 sene önce gelmiş babalarınız, atalarınız sırtında çimento torbalarıyla gelip bu evleri yapmışlar ya onların hatırasına haksızlık, adaletsizlik vicdansızlık edemeyiz. Biz onların aziz hatırasını koruyacağız. Onların bu topraklarda verdiği emeğin hakkını vereceğiz, evlatlarına, torunlarına teslim edeceğiz. Bu kentte hizmet ederken artık perspektifi değiştiriyoruz. Bundan sonra bu kentin ön sıradakilerine değil, arka sıralarına daha çok hizmet edeceğiz. Asıl önceliğimiz Cengizhan mahallesi olacak, Cengizhan mahallesi gibi mahallerimiz olacak. Önce bu mahalleye elimizi uzatacağız. Önce bu mahallenin gençlerine elimizi uzatacağız”.  

SERDAR SANDAL’A GÜVENİYORUM

Bu projeleri gerçekleştirmek, gecekondu semtlerine daha çok hizmet edebilmek için açılış törenine katılan vatandaşlardan hem kendisi hem de CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal için tam destek isteyen Soyer “Gitmeden önce sizden bir söz isteyeceğim. Benim çok genç, canavar gibi bir kardeşim var. Serdar Sandal, gerçekten benim yoldaşım, kardeşim. Kendisine kardeşim kadar güveniyorum. Ahlakına, namusuna her şeyine güveniyorum. Bizim bu hayalini kurduğumuz projeleri yapabilmemiz için Serdar Sandal’ın da benim de 31 Mart’ta iş başına gelmemiz lazım. Bunun için söz veriyor musunuz” dedi.  Açılışa katılan vatandaşlar ise hep bir ağızdan “Söz” diye bağırdı.

ALTINORDU'YA ZİYARET

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tunç Soyer, ziyaret ettiği Altınordu Futbol Akademisi’nde (ALFA) çocuklarla tek tek el sıkışarak tanıştı, onlarla birlikte fidan dikti, kümeste yumurta topladı ve unutulmaz bir günün sonunda “Altınordu’da Türkiye’nin geleceğini gördüm” dedi. Torbalı’daki Metin Oktay Yerleşkesi’nde gerçekleşen ziyarette kendisini karşılayan Başkan Seyit Mehmet Özkan’a ALFA’ya dikilmek üzere Ata tohumları hediye eden Soyer, “Burası anlatılmaz yaşanır” vurgusu yaptı.

Bu yıl Nisan ayında altıncısı düzenlenecek U12 İzmir Cup için “Başkanlığım döneminde Uluslararası U12 İzmir Cup’ı İzmir’in Dünya Kupası haline getireceğiz” diyen Soyer, gördüğü tablodan çok etkilendiğini ifade etti. ALFA’daki turunda U12 Takımı oyuncusu Muhammed Emin Arslan’ı yanından ayırmayan Soyer, Organik Tarım Alanı’nda fideleri kendi elleriyle toprağa dikerken, Passence adı verilen ve ülkemizde sadece Altınordu’da bulunun 360 derecelik özel futbol alanınla da yakından ilgilendi.

Soyer, “Altınordu, sadece İzmir’in değil ülkemizin örnek bir kulübü. Bugüne kadar çok şey okudum ama gelip görmek, burayı yaşamak gerekiyor. Çünkü buranın kapısından içeri girdiğiniz andan itibaren bir felsefeyle yüz yüze geliyorsunuz. İyi futbolcuyu herkes yetiştirebilir, ancak iyi insan ve iyi vatandaş olmayı öğretmek adanmışlık gerektirir. Altınordu’da adeta ülkemizin geleceğini gördüm, gençlerin gözündeki ışığı gördüm ve bu topraklarda doğduğum için bir kez daha gurur duydum” dedi.

Soyer’in ziyaretinden duyduğunu memnuniyeti dile getiren Başkan Özkan ise şunları söyledi: “10 yılı aşkın bir süredir, bu toprakların çocukları için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu süreçte tek isteğimiz manevi destek görmek oldu.  Soyer’in çocuklarla güzel iletişimini seyretmek bizim için her şeyden daha fazla değerli.”  Başkan Özkan, Soyer’e üzerinde geçmişten bugüne Altınordu armalarının bulunduğu özel çerçeveyi hediye ederken, Soyer de kendisine “İyi Birey” olmanın önemini belirten bir plaket ile kitaplar takdim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.