Dolar 32,4739
%-0.2
Euro 34,9302
%0.29
Altın 2.435,940
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sonunda bu da oldu: Fuar'dan kaçış başladı

Sonunda bu da oldu: Fuar'dan kaçış başladı

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 6. gününde, organizasyon bozukluğundan yakınan bazı katılımcı firmalar, stantların yanlış konumlandırılması yüzünden zarar ettiklerini belirtip, fuarı terk etti Sonunda bu da oldu

  • Ege Postası
  • 03.09.2015 - 13:40
Bu yıl 84. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), önceki yıllarda belki de hiç yaşanmamış bir gelişmeye tanıklık etti. Daha altıncı günde, organizasyondaki aksaklıklar yüzünden zarara uğradıklarını belirten bazı katılımcılar standlarını toplayıp, fuarı terk etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık şirketi İZFAŞ tarafından yönetilen İEF, bu yıl stant yerlerini değiştirdi. İzmirlilerin alışık olmadığı güzergahlara yerleştirilen stantlara 6 günde gelen olmadı. Katılımcılar şikayette bulununca, İZFAŞ yönetimi acil olarak toplandı. Kitap Sokağı'ndaki 35 katılımcı firma fuarın başından itibaren yatırdıkları 3 bin lirayı geri alarak 84. İEF'yi terk etti. Bazı firmaların ise söz konusu toplantıyı beklemeden ilk ve ikinci gün stantlarını boşalttığı öğrenildi.



Egeli Sabah'ın açılıştan iki gün sonra yayımladığı fuarın ilgi görmediğine ilişkin haberini dünkü gelişmeler adeta kanıtladı. Geçen yıllara oranla İzmirlilerin bu yıl ilgi göstermediği 84. İEF'de Kitap Sokağı'ndaki katılımcılar, sokağa kimsenin girmemesi üzerine satış yapamadıkları gerekçesiyle İZFAŞ'a şikayette bulundu. Acilen toplanan İZFAŞ yönetimi, Kitap Sokağı'nın Kahramanlar Kapısı'na yakın olan bölümündeki 75 ile 105 numaralı stantların sahiplerine sokağı daha canlı hale getireceklerini belirtti. İZFAŞ yetkilileri katılımcıların isterlerse stantlarını boşaltıp fuar için yatırdıkları 3 bin liranın tamamını geri ödeyeceklerini söyledi.
 


'HİÇ İŞ YAPAMADIK' 
Bazı katılımcılar duruma isyan ederek İZFAŞ'ı suçladı. Organizasyon hatası nedeniyle stantlarını boşaltarak fuarı terk ettiklerini dile getiren firma sahipleri, "İlerleyen yıllarda da bu şekilde kimsenin geçmediği yerlere stant kuracaklarsa gelmeyeceğiz" dedi. 84. İEF'ye 750 kilometre uzaklıktaki Çankırı'dan katılan Seha Tuz isimli firmanın yetkilisi Fuat Kara, "Çankırı'dan gelip fuara katıldık. Kaç gündür buradayız hiç iş olmadı. Şikayet ettik, toplantı yapıldı. Bize istersek paralarımızı geri alabileceğimiz söylendi. 6 günde 100 parçadan az satış yaptık. Zarardayız" dedi. Kitap Sokağı'na, ilgisiz ürünler satan firmaların yerleştirilmesini eleştiren İlser Su Arıtma Cihazları yetkilisi Ercan Kaça, "Biz firma olarak bütün fuarlara katılıyoruz. Bize dışarıya stant açılmayacak dendi. Fakat sonra buraları gösterdiler. İnsan yok, satış yok, organizasyon bozukluğu var. Buranın adı kitap sokağı, burada su arıtma cihazı satan firmanın ne işi va? Eziyet gibi... İşte fuarın 6. gününde burayı terk ediyoruz" diye konuştu. "Hayallerimiz yıkıldı" diyen hediyelik eşya standı sahibi Aysun Güllü, "Altınları bozdurduk, geldik stant açtık. Fakat ne uğrayan var ne de soran. Bu bizim ikinci fuarımız. Bu şekilde devam ederse bundan sonra fuarlara katılmayı düşünmüyorum" diye görüş bildirdi. 

ESHOT MÜDÜRÜNÜ VERİRSEN! 
Gözlük ve hediyelik eşya standı sahibi Serkan Üstüner ise, "Bu yıl fuarı tanımakta zorlandık. Kimse yok. Şikayet ettik, toplantı oldu. Buraya stant koyarsanız sonucu bu olur. Daha önce ESHOT Genel Müdürlüğü yapan kişiyi İZFAŞ'ın başına yönetici olarak getirirsen böyle olur" dedi. İş yapamadıkları için stantlarını boşaltan cep telefonu satıcısı Coşkun Yay, "Bu stantları yanlış yere kurdular. Kaç kişi Kahramanlar Kapısı'nı biliyor, buraya kim gelece? Bize burayı gösterdiklerinde burada iş olmaz dedik. Her şeyi geçtik. Fuarın güvenlik görevlisi geliyor, eline malları alıyor, bu güzelmiş diyor alıp çekip gidiyor. Defalarca bu durumu da şikayet ettik. Ama o kadar normal karşılanıyor ki anlam veremiyoruz" diye isyan etti. (Sabah Egeli)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.