Dolar 32,5982
%0.38
Euro 34,8047
%0.21
Altın 2.501,230
%0.67
Bist-100 9.434,00
%-0.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Somali'ye 10 bin konut müjdesi

Somali'ye 10 bin konut müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika Boynuzu ülkeleri ziyaretleri kapsamında dün Cibuti'den Somali'de 10 bin konut müjdesi verdi. Eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetle Somali'ye giden Erdoğan'ı, Mogadişu Havaalanı'nda Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud karşıladı.

  • Ege Postası
  • 26.01.2015 - 09:48
 Karşılama sırasında "Diriliş" marşının çalınması dikkat çekti. Mogadişu Havalimanı'nın Türk müteahhitler tarafından yapılan yeni terminal binasını hizmete açan Erdoğan daha sonra Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud Adel Abdulle ile birlikte TİKA tarafından başkent Mogadişu'da yaptırılan 200 yataklı Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni açtı. Erdoğan ardından TOKİ tarafından Somali'de inşa edilen ve annesi Tenzile Erdoğan'ın adının verildiği caminin de açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan kılınan öğlen namazında da cemaate müezzinlik yaptı. Erdoğan ev sahibi cumhurbaşkanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında ise Erdoğan şunları söyledi: "İmzalanan anlaşmalarla yeni bir safhaya geçeceğiz. İkili görüşmelerimizde üç işbirliği anlaşması imzaladık. Gençlik ve spor, deniz ulaştırma ve savunma sanayii. THY haftanın her günü Mogadişu'ya sefer düzenleyecek. Uluslararası toplumu Somali ile bağlarını güçlendirmeye davet ediyoruz. Diyoruz ki bir konut yapımına girelim. Ama önce bir şehir planlaması yapalım. İlk etapta 10 bin konut yapmak suretiyle şehrin görünümünü değiştirelim. İnanıyorum ki 1-2 yıl içerisinde bu 10 bin konutu hazırlar Somali'ye kazandırırız." 

TERÖRE RAĞMEN HİZMET 
Erdoğan'a, Somali'deki terör saldırısıyla ilgili soruya ise "Bu sıkıntılar var diye Türkiye'de gitmediğimiz il olmadı. İnsani görevlerimizi yerine getirirken şehitlerimiz de olacak. Allah lütfederse bizim için de olur. Çekinmek kaçmak olmaz" dedi. Mahmud ise Somali'deki değişimde Türkiye'nin büyük katkısı olduğunu belirterek "Erdoğan'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. (hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.