Dolar 32,5873
%0.35
Euro 34,8529
%0.35
Altın 2.495,360
%0.44
Bist-100 9.660,00
%1.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soğuk havalar İzmir'i de vuracak

Soğuk havalar İzmir'i de vuracak

Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgası Türkiye'de etkili olmaya başladı. Cuma gecesi hissedilmeye başlayan soğuk hava önümüzdeki günlerde etkisini daha da çok arttıracak. İzmir’de kar yok ancak don olayı görülecek.

  • Ege Postası
  • 05.01.2013 - 14:33
İZMİR - Ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava Ege Bölgesi’nde de hissedilecek. Bahardan kalma günler geçiren İzmirliler önümüzdeki günlerde Sibirya’dan gelen soğuk hava ile kışı hissedecek. Cuma günü düşen hava sıcaklıkları Çarşamba gününe kadar daha da çok düşecek. İzmir’de kar yağışı beklenmiyor. Yarın günün yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Pazardan itibaren yağış yok ancak hava sıcaklıkları git gide düşecek. Bugünün en düşük sıcaklığı 5’iken Çarşamba 2 derece görülecek.

KAR GELİYOR
Ege’de havanın bugün parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin yer yer sisli, Kütahya ile Afyonkarahisar'ın kuzey kesimlerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde bu gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin için kesimleri Afyon, Kütahya, Manisa ve Denizli’de hafta sonu yer yer kar yağışı görülecek. Kıyı kesimler Aydın ve Muğla’da ise bugün ve önümüzdeki günlerde yağış yok, hava parçalı bulutlu olacak.

VALİLİKTEN DON UYARISI
İzmir Valiliği'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, İzmir'de 6 Ocak Pazar ile 7 Ocak Pazartesi günlerinde kuzey yönlerden saatte 40 ile 60 kilometre hızla esecek rüzgarla birlikte hava sıcaklıklarının 8 ile 10 derece düşmesi bekleniyor.
Hava sıcaklıklarında gözlenecek ani düşüş nedeniyle hafta başından itibaren kıyı şeridinde hafif, iç kesimlerde kuvvetli don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının düşüşüne bağlı gelişebilecek buzlanma, ulaşımda aksamalar, su borularının donması ve zirai don olaylarına karşı tedbirli olunması istendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.