Dolar 32,5638
%0.27
Euro 34,7543
%0.06
Altın 2.490,660
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Direnişin yıldönümünde adres yine Gündoğdu: Gezi iki yaşında

Direnişin yıldönümünde adres yine Gündoğdu: Gezi iki yaşında

Taksim’de meydana gelen ve yurt çapında geniş yankı bulan Gezi Parkı olaylarının ikinci yıldönümünde İzmirliler yine sokaklarda olacak. Taksim Dayanışması’nın İstanbul’da Pazar günü Gezi Parkı’na yaptığı çağrı üzerine harekete geçen emek ve demokrasi güçleri ile sivil insiyatif İzmir’de de benzer bir anma etkinliği için hazırlıklara başladı. Gezi direnişinin ikinci yılında kentteki ana buluşma noktası ise yine Gündoğdu Meydanı olarak belirlendi. Direnişin yıldönümünde adres yine Gündoğdu

  • Ege Postası
  • 29.05.2015 - 09:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gezi Parkı olaylarının ikinci yılında sosyal medya üzerinde başlayan yoğun hareketlilik tüm hızıyla devam ederken, İzmirli emek ve dayanışma örgütlerinden de meydanlar için çağrı geldi. “Bu daha başlangıç” sloganı altında örgütlenen başta DİSK, KESK, TMMOB, TTB olmak üzere, sivil toplum örgütleri, emek ve demokrasi örgütleri, meslek odaları, çeşitli dernekler, spor kulüplerinin taraftarlar grupları, siyasi partiler, forumlar, gençlik örgütleri ve çok sayıda topluluk binlerce kişilik kalabalıkla alanlara çıkacak. 1 Haziran Pazartesi günü düzenlenecek çeşitli organizasyonlarla start alması beklenen yıldönümünde emniyet güçleri de tedbirleri en üst seviyeye çıkartırken, İzmir yine Gündoğdu Meydanı’nda tek yürek olacak.

SİVİL İNSİYATİF GEZİ İÇİN YİNE ALANLARDA

Önceki yıl 28 Mayıs tarihinde başlayan ve ülkenin dört bir yanına yayılan Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde İzmir’de sosyal medyada günler öncesinden başlayan örgütlenme tüm hızıyla sürerken, sivil insiyatif yeniden meydanlara çıkmaya hazırlanıyor. Milyonlarca insanın ülkenin dört bir yanında özgürlük, adalet ve saygı talepleriyle başlattığı “Haziran İsyanı”nın yıldönümüne sayılı günler kala pek çok kentte olduğu gibi kentte İzmir’de de eylem çağrıları sürüyor. Kent genelinde düzenlenecek olan anma etkinliklerinde ortak buluşma noktasının Alsancak Gündoğdu Meydanı olması beklenirken, yaklaşan seçimler öncesinde Taksim Dayanışması’nın Pazar günü Gezi Parkı’na yaptığı çağrının ardından etkinliklerin İzmir’de de hareketli geçmesi bekleniyor.

İZMİR’DE ADRES GÜNDOĞDU MEYDANI

Gezi etkinlikleri bu yıl da İzmir genelinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, emek ve demokrasi güçleri, sendikalar, meslek odaları, çeşitli dernekler, spor kulüplerinin taraftar grupları, çeşitli kurumların temsilcileri, siyasi partiler, forumlar, gençlik örgütleri ve çok sayıda vatandaştan oluşması beklenen binlerce kişilik kortej yürüyüşü ile start alacak. Gezi Parkı’nın efsaneleşen “Bu daha başlangıç” sloganı altında toplanacak olan İzmirliler, 19:30’da Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kitlesel yürüyüş gerçekleştirecek.

ŞEHİTLERE “SESSİZ” ANMA

Direnişin ikinci yılında Gündoğdu’da “Gezi Şehitleri” Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Hasan Ferit Gedik, Mustafa Sarı, Medeni Yıldırım ve Berkin Elvan için yakacakları mumlar ile meydanda sessiz bir anma gerçekleştirecek. Diğer yandan, günün erken saatlerinden itibaren çeşitli etkinliklerle Gezi’yi anacak olan İzmir halkının katılacağı programda ayrıca metal işçileri, Soma’daki maden işçileri ve gençlerinin de kısa birer konuşma yapması bekleniyor.

METAL İŞÇİLERİ İLE MADEN EMEKÇİLERİ DE DESTEK VERECEK

“Gezi’den yana yüreği atan herkesi alanlara bekliyoruz” diyerek tüm İzmirlileri meydanları doldurmaya çağıran emek ve demokrasi güçlerinin dayanışma, demokrasi, adalet, eşitlik, doğa, umut ve direniş gibi kavramlar çerçevesinde düzenleyeceği barışçıl gösterilerde ayrıca Gezi Parkı’nda yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın aile bireylerinin katılması da bekleniyor. Organizasyonlar kapsamında ayrıca eylem alanlarının ayrılmaz parçası olan Bandista grubu da meydanda sahneye çıkarak farklı müzikleri ve şarkıları ile geceye renk katacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.