Dolar 32,3638
%0.14
Euro 34,9517
%-0.32
Altın 2.326,250
%0.25
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sınırötesi tezkeresi Meclis'ten geçti

Sınırötesi tezkeresi Meclis'ten geçti

Suriye ve Irak sınırötesi operasyon tezkeresi Genel Kurul'da yapılan oylamayla 1 yıl uzatıldı.

  • Ege Postası
  • 04.09.2015 - 02:51
Meclis Genel Kurulu’nda Irak ve Suriye tezkeresi görüşülüyor. Irak ve Suriye tezkeresine AKP, CHP ve MHP ‘evet’ , HDP ‘hayır’ diyecek.
Genel Kurul’da Irak ve Suriye tezkeresinin süresini bir yıl uzatan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasını içeren tezkere görüşülüyor.
-İLK KRİZ TEZKERE OYLAMASI-
Geçici Seçim Hükümetindeki ilk kriz de Irak ve Suriye tezkeresinin oylaması sırasında yaşanacak. HDP’li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca tezkereye “hayır” diyecek.
HDP, TEZKERENİN GÖRÜŞÜLMEMESİNİ İSTEDİ
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Genel Kurul’da tezkerenin görüşülmemesini istedi. Meclis Genel Kurulu’nda Irak ve Suriye tezkeresi görüşülüyor.
Tezkere görüşmesinin başında söz alan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tezkerenin görüşülmemesini istedi. Baluken, “Yetkisiz bir hükümet tarafından Meclis’e sevk edilmiştir. Bu tezkerenin içeriğine dair yetkilendirecek olan kabinenin iradesinin hiçe sayıldığı bir durumla karşı karşıyayız. Yetkisiz hükümet yeni kabinenin iradesini hiçe sayarak yetkisini gasp ederek savaş kararı ile ilgili çok ağır bir tezkereyi Meclis’in gündemine getirmiştir. Bu tezkerenin görüşülmesi uygun değildir” dedi.
-VURAL TEPKİ GÖSTERDİ-
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, “Bu tezkerenin görüşülmemesini gerektiren herhangi bir husus yok. Bu tezkere görüşülür. Terörle mücadele ettiğimiz böyle bir anda TBMM’nin önüne gelmiş askerlerimize, polislerimize pusu kurularak kahpece şehit edildiği bir ortamda terörle mücadele açısından hükümetin öngördüğü bir tedbiri TBMM’de milletin iradesini temsil eden milletvekillerinin görüşmeme gibi bir iradesi olamaz” diye konuştu.
OYLAMADA KABUL EDİLDİ

Meclis Genel Kurulu’nda, gerektiğinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesine, yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasını içeren Irak ve Suriye tezkeresi kabul edildi.
-AKP, CHP VE MHP "EVET", HDP "HAYIR" DEDİ-
Genel Kurul’da, Irak ve Suriye tezkeresinin süresini bir yıl uzatan tezkere görüşüldü.
Irak ve Suriye tezkeresine AKP, CHP ve MHP "evet", HDP "hayır" dedi. Bakanlar Kurulu’nda yer alan HDP’li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca tezkereye “hayır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.