Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır, “Köy ve beldeleri yeniden açacağız”

Sındır, “Köy ve beldeleri yeniden açacağız”

Seçim bölgesinde sürdürdüğü yoğun çalışmalarına Bayındır İlçesinde devam eden 2. Bölge Milletvekili Adayı Kamil Okyay Sındır, Bayındır Merkez ve Hasköy’de hemşerileri ile buluştu, CHP’ye destek istedi. Geç saatlere kadar süren çalışmalarda üreticilerin ve köylülerin sorunlarını dinleyen Sındır, geceyi Bayındır’da geçirdi, programına Turan Köyü sakinleri ile yaptığı kahvaltı ile başladı.

  • Ege Postası
  • 22.05.2015 - 12:52
Sındır, “kapatılan köy ve beldeler için yurttaşlarımızın istemeleri halinde önüne sandığı koyacağız, köy ve beldelerin tüzel kişiliklerini yeniden vereceğiz” dedi.
 
“KAPANAN KÖY VE BELEDİYELERİ YENİDEN AÇACAĞIZ!”
Büyükşehir yasasının oldu bittiye getirilerek çıkarıldığını ifade eden Sındır; "binlerce belde belediyesi ve köy mahalleye dönüştürüldü. Tüzel kişilikleri bir çırpıda yok sayıldı. Köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliği kaldırıldı. Köyler mahalle olarak, belediyeler ise belde ismiyle tek mahalle olarak bağlı bulundukları ilçenin belediyesine katıldı. Köyde yaşayan insanların kent kapsamına alınıp aynı vergiye, ücretlendirmeye tabi tutulmaları mantık sınırlarını zorlayan bir uygulama. Köyde oturanların tarımsal üretime dair devlete ödediği vergilerle, tarımsal üretim alanları olduğu için özel uygulamaları olmalı” dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR YASASI İLE İKİ FARKLI YEREL YÖNETİM!
Çıkarılan büyükşehir yasası ile Türkiye’de ikili bir yerel yönetim yapısının oluştuğunu belirten Sındır; “Bugün Bayındır Merkez’deki bir mahallede oturanla yurttaşla, Hasköy’de oturan yurttaşın statüsünün aynı olması doğru değil. Bugün ülkemizde 51 ilde farklı 30 ilde farklı yerel yönetim yapısı var. Bir bölümü özel idareler eli ile bir bölümü de büyükşehir belediyeleri ile yönetilmektedir. Çıkarılan 6360 sayılı yasa ile köy tüzel kişilikleri sona erdiği için köylerin ortak malları ve köy muhtarlarının yetkileri yitirilmiştir. Ayrıca il genel meclisi, belde belediyeleri ve köy muhtarlıklarına seçilenler üzerinden yönetimde – temsilde daralma yaşanmıştır” dedi.
 
“SÖZ, YETKİ VE KARAR HALKIN OLACAK!”
İktidara geldiklerinde kapatılan köy ve belde belediyelerini yurttaşlarımızın tercihi doğrultusunda yeniden açacaklarını ifade eden Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Köy tüzel kişiliklerini yeniden vererek köylülerimizin daha çok zenginleşmesini ve daha refah yaşamasını istiyoruz. Bu yasa çıkarken biz bölgemizde köylülerimizin önüne sandığı koyduk, köylülerimizin nerdeyse tamamına yakını ‘biz mahalle olmak istemiyoruz, biz köy olarak kalmak istiyoruz’ dedi. CHP iktidarında köylerde ve beldelerde yurttaşlarımıza sorulacak.


Halkımızın tercihleri doğrultusunda köy tüzel kişilikleri geri verilecek. Yurttaşlarımızın istemesi durumunda söz, yetki ve karar yine köyünde yaşayanlarda olacak. Köylerimiz meralarına, ortak mallarına yeniden kavuşacak. Köy muhtarı yine köy tüzel kişiliğinin gücü ile yetkilendirilmiş olarak yine aktif yetki ve sorumluluğuna sahip olacak. Böylece bugün yaşanan büyük sıkıntılar ve şikayetler son bulacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.