Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şimşek'ten önemli vergi açıklaması!

Şimşek'ten önemli vergi açıklaması!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 2015'te kamuya personel alımını kısacaklarını açıklayan Şimşek, "Önümüzdeki yıl vergi oranlarında bir artış ya da yeni bir vergi öngörmüyoruz" dedi.CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Şimşek,Merkez Bankası'nın faiz kararı, işsizlikte dengenin nasıl kurulacağı ve vergi oranlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 21.11.2014 - 13:43

Faiz kararı için, "Ben Merkez'in kararlarını eleştirmem. Ülkede cari açık varsa fiyat istikrarı sağlanamaz. Merkez Bankası'nın para politikasında eli güçlü olmalıdır" diyen Şimşek şöyle konuştu:

"Merkez Bankası'nı desteklememiz lazım"

Enflasyon çok önemli. Enflasyonu tek haneye düşürdük ama bu sene politik gelişmelerden etkilendi. Bu sene arzulanan performansı yakalayamadık. Petrol fiyatları bu seviyede kalırsa enflasyonu etkiler. Tarımda maliyetleri ve aracıları inceleyecek komite kurduk. Merkez Bankası'nı desteklememiz lazım. Sadece Merkez'in çabaları enflasyonu indirmede yeterli olmaz. Merkez'in elini güçlendirmemiz lazım.

Türkiye'nin 4'te 1'i milli gelirin yüzde 8'ini karşılıyor. Tarımda verimliliği artırmamız şart. Üretim artışı çok önemli. Her zaman tercihler söz konusu olacak. Enerji ve tarım alanlarını dengede götürebilmemiz lazım. Bunlar birbirinin alternatifi değil.

"Vergi oranlarında artış olmayacak"

Önümüzdeki yıl vergi oranlarında bir artış ya da yeni bir vergi öngörmediklerini söyleyen Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirtererk, şunları söyledi:

"İşsizlerin sorumluluğu bizde"

İşsizlik çift hane yeni gelenler nedeniyle. İş aramıyorum deyince işsiz sayılmıyorsunuz. İş aramaya başlayanların sayısında bir patlama var. eğitim seferberliği işgücüne katılım isteğini artırdı.Derdimiz istidamı artırmak. İşsizlerin sorumluluğu bizde. Onlar için de reform yapmamız lazım.

Türkiye'de mülteci sorunu olduğunu kaydeden Şimşek, "Bu konuda ilave çalışmalar var. Şöyle bir gerçeklik var. Misafirlerimiz bu sorun halledilene kadar Türkiye'de kalacak. Suriyeli misafirlerimizin bir kısmı belki kayıtdışı çalışıyor olabilir. İşsizlik oranı artışını mültecilere bağlamak yanlış olur." dedi.

"Bazı kurumlara personel alınmayacak"

Bazı kurumlara personel alınmayacağını kaydeden Şimşek, "2015 yılında kamuya 74 bin personel alınacak. Bunların 30 bini polis, doktor vs. Geriye 40 bin kadro kalıyor, bunlarında büyük bölümünü öğretmen ve sağlıkçılar oluşturacak. Geriye çok fazla kadro kalmıyor bu nedenle belki bazı kurumlara hiç personel alınmayacak" diye konuştu.(MİLLİYET)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.