Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sıfır noktasında Türk ve IŞİD bayrakları yan yana

Sıfır noktasında Türk ve IŞİD bayrakları yan yana

Gaziantep'in sınır ilçesi Karlamış'ta IŞİD bayrağı ile Türk bayrağı 10 gündür yan yana duruyor. Karlamışlılar, bu tabloya artık alıştıklarını belirtiyorlar.

  • Ege Postası
  • 29.06.2015 - 14:48
Gaziantep'e bağlı Karlamış'ta sınırın sıfır noktasında IŞİD 10 gün önce bayrağını Türk bayrağının yanına çekti.
Karlamış ilçesinin gümrük kapısında iki bayrak yan yana dalgalanıyor. Karlamışlılar bu durma alışmışlar. Silah seslerinin de uçak bombardımanının eksik olmadığı ilçede halk tedirgin değil, "Biz bu duruma alıştık" diyorlar.
Suriye tarafındaki gümrük binalarını ele geçiren IŞİD, binaları karargah olarak kullanıyordu. Şimdi bu binaları yerlebir ettiler. Türkiye sınırının sıfır noktasına da 10 gün önce kendi bayraklarını diktiler. Sınır kapısındaki gümrük binası ile aynı duvara bitişik kendi binalarına astıkları bayrak, ilginç bir görüntü oluşturdu.
Asker demiryolunun geçtiği sınır hattında kuş uçurtmuyor. Basın mensuplarının görüntü almasına bile izin verilmiyor. Sınır boyunca yerleşim yerinin karşısına iki yıl önce çekilen yüksek duvar ile Suriye tarafı pek görülmüyor.

Cerablus ile Karkamış sınır şehirleri. Savaş öncesi sınır ticaretinin yaşandığı bu bölgede şimdi savaşın ayak izleri duyuluyor. IŞİD, Cerablus'a bayrağını dikti. Sıcak bir çatışmalar bir kaç gündür yaşanmıyor. (Radikal)



Gaziantep sınırında hareketlilik


Karkamış Belediye Başkanlığı binası ve Karkamış Sınır Kapısı’nın 20 metre uzağındaki Suriye tarafına kamyonetle gelen üçü kadın yedi IŞİD militanı, ilk olarak yer tespiti yaptı.


Grup, daha sonra sınır hattında nöbet tutan askerlerin önünde belirledikleri yerlere mayın döşedi.



Silahlı oldukları görülen IŞİD’liler, sınır hattındaki bazı evlerin yanına ise hendek kazdı. Türkiye tarafından çıplak gözle görülen bu gelişmeler üzerine sınır hattındaki güvenlik güçleri teyakkuza geçti.
 
Karkamış'ın hemen karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentine bağlı 17 bin nüfuslu Cerablus ilçesi iç karışıklığın ardından 2012 yılında muhalif güçlerin eline, 2014 yılının ilk günlerinde ise IŞİD denetimine geçti. IŞİD denetimine geçmesinin ardından Türkiye, güvenlik gerekçesiyle Karkamış Sınır Kapısı'nı kapattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.